Recept: Lemon-poppyseed overnight oats

Food & Recipes door lenna-omrani

Ben jij ook gek op lemon cheesecake of lemon poppyseed muffins? Dan is dit havermout ontbijtje een perfecte vervanger. Heerlijk voor doordeweeks of om van te genieten voor in het weekend. Het ziet er onwijs impressive en moeilijk uit, maar schijn bedriegt. Het is makkelijk te bereiden, dus ook jij kan heerlijk genieten van dit overheerlijke ontbijtje.

Wat heb je nodig voor 1 portie?

Ingrediënten:
- 45 gram havermout
- 200 ml plantaardige melk (naar keuze)
- 2 eetlepels citroensap
- 1 eetlepel ahorn siroop
- 1/4 theelepel vanille extract
- 1 theelepel maanzaad

Toppings: citroenrasp, blauwe bessen, ongezoete sojayoghurt en/of cashewnoten
De hoeveelheid van de topping is toe te voegen naar eigen smaak.

Hoe maak je Lemon-poppyseed overnight oats?

Meng alle ingrediënten, behalve de toppings, in een afgesloten bakje of weckpot. Moeilijker gaat het niet worden! Sluit het bakje of weckpot goed af en laat het dan voor een paar uur/een nachtje in de koelkast staan. De volgende ochtend haal je het uit de koelkast en hoef je alleen nog toppings toe te voegen naar keuze. Dit scheelt ongelofelijk veel tijd in de ochtend, terwijl er iets fantastisch en gezonds voor je neus staat. Geniet van je ochtend en begin je dag goed!

Tijd: kort

Meer van deze heerlijke recepten ontdekken, volg @fitgirlcode & @lennaomrani en laat je inspireren op het gebied van ontbijt, lunch, diner en snacks!