fbpx

PROBEER EEN VAN ONZE FITGIRLCODE GUIDES

Bekijk Guides
Fashion

De ultieme gym bag essentials

Mijn gymtas en ik, we zijn de beste vrienden. Ik loop nu al drie jaar lang rond met dezelfde knaloranje gymtas en we zijn nog steeds dolgelukkig met elkaar. Hij biedt me minstens drie keer per week alle ruimte die ik nodig heb om nuttige (en minder nuttige) dingen mee te nemen naar de gym.  

De inhoud van mijn gym tas is eigenlijk altijd hetzelfde. Ik heb een aantal items die ik iedere work-out weer meeneem. Het leek me leuk om ze vandaag met jullie te delen. Dus bij deze presenteer ik u: mijn ultieme gym bag essentials.

1. Sport outfit

Ja, dûh. Natuurlijk neem ik iedere keer weer een kleurrijke outfit mee naar de sportschool. Momenteel bestaat mijn favoriete outfit uit de Epic tights van Jogha, een strak zwart basic shirt en mijn knaloranje sneakers. Dit is mijn favoriete outfit voor krachttraining; het zit lekker, het is simpel en het ziet er ook nog eens heel leuk uit!

2. Fitness handschoenen

Ik kan me niet voorstellen dat ik ooit zonder handschoentjes heb getraind. Meiden die aan crossfit of krachttraining doen kunnen waarschijnlijk beamen dat je er geen poezelige handjes van krijgt. Ik probeer ze dan ook goed te verzorgen en daarnaast draag ik altijd handschoentjes terwijl ik sport. Momenteel zijn dat deze van Nike. Ze zitten heel comfortabel en hebben een fijne grip.

3. Waterfles

Een work-out zonder liter water daar begin ik niet aan. Deze gigantische fles van Fitgirlcode is perfect want er gaat maar liefst 1 liter water in!

4. Oortjes

Na mijn standaard uurtje krachttraining ga ik ongeveer een kwartiertje cardio doen. Soms gaat dit lekker en soms ook helemaal niet. Maar het wordt ieder geval altijd beter met muziek. Ik heb mezelf onlangs beloond met dit setje oortjes en die doen het heel goed. Als ik ze vergeet hoef ik ook geen cardio te doen van mezelf. Maar natuurlijk gebeurt dit niet meer dan één keer per week…

5. Springtouw

Vorige zomer volgde ik de work-outs van Kayla Itsines en daar had ik soms een springtouw bij nodig. Het is een fijne manier om op te warmen dus gebruik ik hem nog steeds regelmatig.

6. Snack

Honger krijgen voor of tijdens mijn work-out vind ik enorm vervelend. Ik train het beste op een volle maag dus er zit altijd een snack in mijn tas. Voor het sporten eet ik het liefst een banaan of een stuk ontbijtkoek. Dat laatste is gemakkelijk mee te nemen dus dat zit altijd in mijn tas!

7. Telefoon

Tijdens een work-out neem ik mijn telefoon gezellig met me mee. Ik noteer aan het begin van iedere 8 weken een schema voor elke spiergroep en daar werk ik mee. Ook gebruik ik de timer op mijn telefoon als klokje tijdens het planken en uiteraard luister ik veel muziek tijdens mijn work-outs.

8. Douchegel

Ik maak altijd gebruik van de douches bij de sportschool. Hier blijf ik tenminste geen half uur onder staan zoals thuis, dus dit is de meest efficiënte keuze voor mij 😉 . Een fijne en vooral frisse douchegel mag daarom niet in mijn gym tas ontbreken. Dit is mijn favoriet – hij is echt perfect voor na het sporten! Mijn haren was ik trouwens niet altijd met shampoo na het sporten. Ik heb van nature vrij droog haar en was het dus maar 1 à 2 keer in de week met shampoo. Na het sporten spoel ik het dus gewoon grondig uit met water.

9. Deodorant

En na een douche fris ik mezelf uiteraard even op met een fijne dosis deodorant. Niet geheel onbelangrijk, vooral wanneer ik direct na mijn work-out de collegezaal induik.

10. Tasje met ‘just in case’ items

In dit tasje bewaar ik mijn just in case items. Zoals tampons, maandverband, pleisters, scheermesje, ibuprofen et cetera. Altijd handig om bij je te hebben!

Dit zijn mijn 10 essentials die niet mogen ontbreken in mijn gym bag. Wat zit er standaard in die van jou? Er is niets vervelender dan dan één van je essentials vergeten. Voor welk item zou jij je gymtime zelfs skippen?

Plaats een reactie

Comments

  1. CJ

    Inderdaad deze tien en altijd een extra haarelastiekje, die wil namelijk wel eens kapot gaan wanneer ik tussen mijn sets mn haar even snel goed moet doen!