Seriously? Bieryoga gaat nu dus viral

Fit & Training door michelle-den-elzen

Oké, het is pas een paar dagen geleden dat we een artikel schreven over dat er tegenwoordig ook geitenyoga bestaat. (Wat overigens super leuk is, hallo, sporten met allemaal babygeitjes om je heen!?) Maar er is alweer een nieuwe trend aan komen waaien die je alle voorgaande doet vergeten. Viral op dit moment: bieryoga. 

Jep, dat is dus echt een dingetje. Nadat ze het hadden gezien op het Amerikaanse festival Burning Man, besloten twee yoga-instructeurs uit Berlijn het ook in eigen land te proberen. Al is het absoluut niet om van de yogales een 'feestje' te maken waar iedereen onbeperkt kan drinken. (Wat ook wel logisch is, want no way dat iemand in moeilijke yogaposities kan staan als 'ie flink aan de booze zit.) Nope, er zit een serieus idee achter.

'It's fun, but no joke'

'Bieryoga is een combinatie van twee grote geliefden: bier en yoga. Allebei dienen ze al eeuwen als therapie voor lichaam, geest en ziel. Het plezier van het bier drinken werkt goed samen met de mindfulness van yoga. Hieruit ontstaat een ervaring die je energie geeft,' zo schrijven de twee instructeurs op hun website. Blijkbaar slaat het goed aan, want een van de yogi is inmiddels in Australië om daar de yogalessen te geven.

Wat vind jij van bieryoga? Snap je de theorie erachter of zit je dit artikel zuchtend te lezen omdat er wéér een nieuw soort yoga viral gaat?