Social dining: Umami

Hotspots & Reviews door nadine FG

Umami by Han is een restaurant met een social dining concept met Aziatische fusion gerechten gecombineerd met Franse kooktechnieken. Tijdens social dineren geniet je gezamenlijk van meerdere kleine gerechten. Ik bezocht Umami in Rotterdam. Umami is gevestigd op 3 minuten loopafstand van hét foodiewalhalla; de Markthal.

Welkom...

Umami heeft een fris en strak interieur en bij binnenkomst worden we vriendelijk verwelkomt en naar een tafel bij het raam begeleid. De bediening doet bijna Amerikaans aan met een ober die zich voorstelt en ons erop attendeert dat we maar een kik hoeven te geven en hij staat naast onze tafel, even testen en inderdaad, Michael is alert, vriendelijk en snel. Ik houd er wel van!

Social dining concept

Umami biedt 2 keuzes om te genieten van hun concept. De eerste is het gastronomisch menu waarbij de gerechten vooraf zijn samengesteld en je alleen nog de keuze hoeft te maken tussen een 3 of 4 gangen menu. bij dit menu heb je de mogelijkheid om een wijnarrangement te nemen. Deze wijn is uitgekozen bij de vooraf samengestelde gerechten om de smaakbeleving optimaal te maken.
De tweede keuze is om zelf een selectie van gerechten te maken. Dit is een 3 gangen menu en daarbij kies je 2 gerechten per gang per persoon. Ideaal, want ik ben zo iemand die mijn tafelpartner overtuigd om mijn tweede keuze van de kaart te nemen en deze vervolgens met mij te delen. Wij kozen ervoor om zelf een selectie te maken en 12 gerechten passeerden de revue.

De eerste gang bestaat uit koude voorgerechtjes waarbij wij kozen voor zeewiersalade, eendenborstfilet, tonijntartaar en zalmsashimi. De zalm met bietenpuree verraste mij positief en voor de tonijntartaar kom ik zeker terug!

 

Tonijn

Surprise!

Tijdens gang 2 en 3 worden warme gerechtjes geserveerd. De keuze voor alle drie de gangen maak je direct dus eenmaal aangekomen bij de tweede gang ben je al een beetje vergeten wat er allemaal op tafel gezet zal worden en wanneer het tijd is geworden voor de derde gang is het een verrassingsmenu geworden wat je zelf hebt uitgekozen.

Zalm  Vietnamesechicken

De tweede gang bestond onder andere uit perfect gegaarde zalm met mangopuree en pikante vietnamese kip met groente, super mals, super lekker! De garnalen zijn mij ook heel goed bijgebleven, want deze waren omhuld in een jasje van het lekkerste tempura beslag wat ik ooit heb gegeten, heel licht en perfect op smaak gebracht.

Na de tweede gang zijn onze magen al redelijk tevreden, maar bij het zien van de volgende 4 verassingen beslis ik voor mijn maag dat we nog even doorgaan. Twee ossenhaas gerechten op verschillende manieren bereid, een stukje wijtingfilet waar ik heel erg vrolijk van word en een mals kippetje met een krokant korstje. Alle gerechten zijn verfijnd en hebben een mooie balans tussen zoet, zuur, zout en bitter.

Chicken

Uiteindelijk...

Na de derde gang besluit ik in eerste instantie dat het wel mooi is geweest voor vandaag, heerlijke smaakjes en mooie bordjes, maar ik kan het toch niet laten om even een vluchtige blik op de dessertkaart te werpen en ik laat mij overhalen door het rode bonen ijs met mango en kokos. Dit klonk zo apart dus dat moest ik wel proberen! En dat was een goede keuze, apart was het wel, ijs wat overduidelijk smaakt naar bonen, maar ik kan het iedereen aanraden!

redbeanicecream

Verrassende smaakcombinaties, mooi opgemaakte borden, vriendelijke bediening in een strak, maar sfeervol restaurant. Het social dining concept van Umami is er één om fan van te worden!