HOTSPOT: Rotterdamse yoghurt bar Ricky'z

Hotspots & Reviews door shelley

Toen ik er lucht van kreeg dat er een nieuwe hotspot was geopend in Rotterdam, moest ik er natuurlijk meteen naar toe. Al helemáál omdat het de allereerste Rotterdamse yoghurt bar is! Waar je dit soort fijne breakfast bars in Amsterdam op elke hoek hebt zitten, is daar in Rotterdam nog wel een serieus gebrek aan. Extra leuk natuurlijk om dan langs te gaan bij dit speciale zaakje. Michelle zag een ochtendje yoghurt happen ook wel zitten, dus zo geschiedde. Op naar Ricky'z

Yoghurt bar? What?

Mocht je nog niet bekend zijn met het fenomeen: in een yoghurt bar kun je dus ontzettend lekker yoghurt eten. En niet zomaar yoghurt. Nee, er zijn tientallen verschillende soorten yoghurt én je kunt vaak kiezen uit de heerlijkste toppings (denk aan cheesecake bites, granola, caramel fudge). Bij Ricky'z mag je zelfs onbeperkt toppings bijvullen! Dus je kunt gerust vijf keer met je bakje naar de muur met toppings en telkens een andere uitproberen. Niet zo'n fan van yoghurt? Dan kun je ook kiezen voor bagels, granola- & acaï bowls, smoothies, muffins, en andere lekkernijen. Het water liep mij meteen in de mond bij binnenkomst.

yoghurt

Eigenaar Rick was uiteraard zelf aanwezig en was super enthousiast dat we langs kwamen. De passie voor zijn zaak spat er vanaf. Hij stelt ons voor aan zijn vrouw, die samen met hem de zaak runt, en onder het genot van een kop koffie en een red velvet cupcake nemen we plaats bij het raam.

yoghurt bar

Terwijl Michelle en ik rustig onze zaterdag opstarten, zijn Rick en zijn vrouw druk bezig met het voorbereiden van ons volgende sapje. Want dat wordt natuurlijk vers gemaakt! Ook de yoghurt is altijd dagvers, want "als je één keer een slechte ervaring hebt met niet-verse yoghurt, kom je nooit meer terug", aldus Rick. Tussendoor komen er enkele vaste klanten binnendruppelen en ze komen duidelijk niet alleen voor de lekkere yoghurt, maar ook voor de man achter Ricky'z zelf. Hij maakt met hen allemaal een praatje en weet precies wie ze zijn en wat hun verhaal is. Dat vind ik persoonlijk prachtig om te zien, zo veel persoonlijke binding in zo'n grote stad.

Hocus pocus paf: weg kater!

Toegegeven, ik houd wel van een wijntje. De avond voordat ik naar Ricky'z ging, had ik een hele gezellige avond met mijn huisgenootjes en vloeide de wijn rijkelijk. Daardoor kwam ik zaterdag met een beetje nadorst en een lichtelijk instabiele maag aan bij Ricky'z. Geen enorme kater, maar ik heb me wel eens fitter gevoeld. Na onze eerste 'gang' kwam er een healthy sinaasappel-wortel-gember shotje op tafel en Ricks vrouw waarschuwde ons nog dat hij vrij pittig was door de gember. Daar was geen woord van gelogen. ;) Hij was overigens erg lekker. Maar die kater? Als sneeuw voor de zon verdwenen!

yoghurt bar

Intussen schoof Rick tussen alle bedrijven door even aan bij onze tafel en hadden we de kans om hem uitgebreid te bestoken met vragen. Rick bleek een achtergrond in de ICT te hebben, maar nadat hij daar wegging, besloot hij om niet thuis te gaan zitten. Nee, hij nam liever het heft in eigen handen. Eerst was er het idee voor een juice & salad bar, maar in principe ben je dan niet zo heel uniek meer. Hij wilde het wel graag healthy houden en zag in andere steden de yoghurt bar voorbij komen. En tsja, waarom niet? In Rotterdam was er namelijk nog niet zoiets!

Ricky'z yoghurt bar kun je vinden op de Jonker Fransstraat, het 'ondergeschoven kindje' van de Meent volgens Rick. En dat klopt wel. Het is nét buiten de winkelstraten (wel op loopafstand), maar daarom niet minder gezellig. Hij hoopt met zijn yoghurt bar een goede start te maken aan het verbeteren en hipper maken van de straat. Wat mij betreft slaagt hij hierin met vlag en wimpel!

yoghurt bar

Yoghurt zoals je het nog nooit zag

De specialiteit van Ricky'z is natuurlijk de yoghurt parfait. 'Parfait' betekent in het Frans dan ook 'perfect'. We besluiten om ons te laten verrassen en Rick iets voor ons te laten maken. Het resultaat is op z'n zachts gezegd verbluffend. Rick is absoluut niet zuinig geweest, en dat is hij ook nooit. Hij geeft zelfs toe dat zijn passie voor het vak business wise misschien niet zo handig is, want hij geeft zijn klanten graag iets extra's. Of veel extra's. Geen framboosjes afgewogen op de gram, maar grote scheppen (perzik)yoghurt, stracciatella, pure chocolade, grote stukken fruit en nog veel meer. En lekker nuchtere, Rotterdamse prijzen. Geen poespas, je betaalt voor wat je krijgt en dan krijg je waarschijnlijk nog veel meer dan dat. ;)

yoghurt bar

Ik ben helemaal om. We hebben er een heerlijke zaterdagochtend opzitten bij Ricky'z en ik vermoed dat ik er nog vele ochtenden ga doorbrengen. Het zit namelijk op kruipafstand van mijn huis! Ga jij er ook eens langs? Ricky'z zit op de Jonker Fransstraat 90a en is elke dag vanaf 10:00 open (op zondag vanaf 12:00). Enjoy!