Sporten in de zomer: zo pak je dat aan

Tips door Chloe

De zomer is een lastige maand als het gaat om beweging. Het is op veel dagen zo warm dat de motivatie om flink te gaan zweten zakt. Zweten doe je ten slotte al genoeg zonder te sporten. Gelukkig houd je sporten in de zomer met deze tips wel vol.

Sporten in de zomer

Zeg nou zelf: met 30 graden zoek je ook liever verkoeling op het strand dan dat je een heftige workout gaan doen. Toch kan je lastig een kwart van het jaar stil blijven zitten als je een beetje fit wilt blijven. Als echte fitgirl gaan we ook in de zomermaanden dus gewoon door met sporten. Er zijn wel een aantal dingen die je kunt doen om het sporten wat aangenamer te maken. Lees dus snel verder.

Voldoende water

Als het warm is, is het natuurlijk sowieso belangrijk dat je voldoende drinkt, maar als je gaat sporten al helemaal. Zorg dus dat je voldoende water bij je hebt om uitdroging te voorkomen.

Vroege vogels

Op sommige dagen is het zo warm, dat sporten bijna niet verantwoord is. Ga daarom zo vroeg mogelijk sporten, zodat het nog een beetje uit de houden is. ’s Morgens is het namelijk veel koeler dan op de rest van de dag. En hoewel je misschien denkt dat dit ’s avonds ook het geval is, kan dit flink tegenvallen. Het warmste moment van de dag is zelfs vaak pas ergens tussen 17.00 en 19.00. Vroeg de wekker zetten dus!

Probeer eens wat anders

Wanneer je in de sportschool sport, is de kans groot dat je hier wel wat verkoeling vindt van de airco. Maar als je buiten sport heb je die luxe niet. Heb jij niet de mogelijkheid om heel vroeg te gaan sporten of simpelweg geen zin om zo vroeg op te staan? Kijk dan eens naar een andere sport. Denk bijvoorbeeld eens aan zwemmen. Dit is super goed voor je lichaam omdat je al je spieren ermee traint en ook nog eens je conditie. En alsof dat nog niet genoeg is kan je ook meteen afkoelen. Let’s go!

Smeren maar

Wanneer je naar het strand gaat neem je automatisch je fles zonnebrand mee, maar wanneer je buiten gaat sporten wordt dit al snel vergeten. Dat terwijl je aan net zo veel Uv-straling wordt blootgesteld als op het strand. Dus ga je een rondje skaten, hardlopen of fietsen? Smeer je dan van tevoren goed in. En wist je dat je van buiten sporten heel mooi bruin wordt? Een win-win situatie dus.