Je sportieve doelen halen zonder sportschool

Tips door nathalie

Ik duik tegenwoordig vaak het krachthonk in, maar tot een aantal maanden terug trainde ik met plezier thuis. Soms vereist het wat creativiteit, maar ook zonder sportschool is het mogelijk om jouw sportieve doelen te halen! Krachttraining doe je in je eigen home gym en voor een pittige cardiosessie stap je naar buiten. Easy as that!

Go outside!

Met het lekkere zomer weer is het heerlijk om buiten te trainen. De mogelijkheden buiten zijn eindeloos! Ga een rondje hardlopen of maak een mooie fietstocht op de wielrenfiets. That reminds me... Lees zeker even mijn eerdere blog over waarom je wielrennen een kans moet geven.

Of wat dacht je van een bootcamp of korte HIIT training? Doe oefeningen als jumping jacks, burpees, commando’s, jumping squats of jumping lunges. Heerlijk zweten in het zonnetje!

Een cardiosessie buiten is toch veel fijner dan cardio in zo’n zweterige sportschool?! Zelf loop ik liever 10 kilometer buiten dan dat ik één kilometer moet rennen op de loopband. Buiten geniet ik van de fijne omgeving! Deze afleiding zorgt ervoor dat de kilometers voorbij vliegen.

Fitness-doelen-halen-zonder-gym2

Creëer je eigen home gym

Investeer in een set dumbells en een yoga matje en je kunt zó een goede krachttraining doen! Zelfs als je maar een half uurtje de tijd hebt knal je er met deze home gym essentials nog een pittige workout uit. Eerder deelde ik al eens 7 home gym musthaves onder de €25.

Gebruik een trainingsschema

Er zijn ontzettend veel trainingsschema’s te vinden! Het hebben van een plan geeft houdvast en zorgt ervoor dat je minder snel een workout overslaat. Probeer bijvoorbeeld de workouts uit de Fitgirlcode guide of Kayla’s Bikini Body Guide eens. In de Fitgirlcode Guide vind je voor 8 weken lang workoutschema’s. Super handig!

Train jij liever thuis of in de sportschool? Zelf wissel ik graag af. Deel jouw workout met de hashtag #FITGIRLCODE en motiveer elkaar!