Dit is dé tijd om aan jezelf te werken

Lifestyle & Tips door merel-fgc

Heb je een middag vrij? Gekke vraag, we zitten allemaal deze dagen veel thuis te werken en misschien ook wel te vervelen. De meeste mensen maken van deze thuis-tijd gebruik om eindelijk hun kast op te ruimen, een muur te verven of de tuin zomer-klaar maken. Maar wij zien dit als de perfecte tijd om aan jezelf te werken. We helpen je graag op weg met een paar goede tips om jezelf deze komende tijd een boost te geven.

Daag jezelf uit

Doe iets waar je al een lange tijd tegenaan kijkt, maar nog niet hebt gedurfd. Dit is de kans om een uitdaging aan te gaan en jezelf van een andere kant te laten zien. Verbaas jezelf en stap uit je comfortzone. Dit kan ook iets zijn wat op je bucketlijst stond. Schrijf het als een groot doel en vervolgens in tussendoelen en werk hier iedere dag of een paar dagen per week naartoe.

'Me-time' moment

Goed zorgen voor je zelf is een van de makkelijkste en misschien wel de belangrijkste tips die we je kunnen geven. Een goede nachtrust, lichaamsbeweging, wandelen door de natuur. Of wat denk je van een uitgebreid zelf klaargemaakt diner bij kaarslicht met jezelf, je roomies of je vriend/vriendin. Allerlei activiteiten die een rustmoment in de dag brengen, daarmee rust in je hoofd en dus een fijn ‘me-time’ momentje per dag creëren.

aan-jezelf-werken-relaxen

Zelfontwikkeling is key

Door de coronacrisis zijn er veel mooie en online initiatieven opgestart, home-workouts, online coaches, online kookcursussen, noem maar op. Zoek bijvoorbeeld een online coach die bij jou past, waar je samen mee gaat werken aan je persoonlijke doelene en ontwikkeling. Lees een boek of kijk documentaires over topics waar jij mee worstelt of waar je gewoonweg meer over wilt weten. Wat ook een goede tip is: lees een biografie over een persoon die jou inspireert of zoek hier Netflix series van op.

Waar zie jij jezelf over 10 jaar

De tijd lijkt nu even stil te staan, maar dit is juist een goed moment om stil te staan bij welke doelen jij over 5 of 10 jaar bereikt wil hebben. Droom je van een kindje, nieuwe baan of een nieuw huis? Gun het jezelf om te dromen over doelen die je nog wilt bereiken. En sta stil bij wat je allemaal al hebt bereikt in je leven. Hiervoor kun je een moodboard maken met plaatjes uit magazines of start een Pinterest board met inspiratiebeelden die aansluiten bij de doelen in je hoofd. Zet het moodboard ergens waar je het iedere dag (onbewust) tegenkomt! Wij zijn benieuwd welke doelen jij over 10 jaar hebt behaald.

Aan jezelf werken is de eerste stap om gelukkig in het leven te staan. Zorg ieder dag voor wat ‘me-time’ door bijvoorbeeld van de bovenstaande tips te volgen. Zorg goed voor jezelf en elkaar in deze bizarre tijden!

Liefs, Team FGC