Zo heb jij geen moeite meer om te beginnen met trainen

Tips door michelle-den-elzen

Januari is alweer om en dat betekent dat de eerste maand van het nieuwe jaar er alweer op zit. Een maand waarin je van jezelf misschien moest beginnen met een aantal goede voornemens. Hoe staat het daarmee? Heb je netjes elke week geknald tijdens dat bootcamplesje of vind je het moeilijk om te beginnen met trainen? Helemaal niet zo gek hoor. Om je op pad te helpen hebben we enkele tips voor je waardoor het begin een stuk makkelijker wordt!

Denk er allereerst even aan wat je goede voornemen precies en hoe je dat wilt bereiken. Afvallen, fitter worden of meer trainen zijn doelen die je op heel veel manieren kunt bereiken. Als jij het intimiderend vindt om gelijk 3 keer per week naar de sportschool te gaan of als het abonnementsgeld van die boksschool te veel voor jou is, zoek dan een andere oplossing! Een training betekent namelijk niet dat je op een speciale locatie, omringd door fitte mensen en onder leiding van een instructeur jezelf helemaal in het zweet moet werken.

Bye, bye belly

Fit worden kan thuis namelijk ook hartstikke prima! Er zijn een heleboel manieren waarop jij op een laagdrempelige manier kunt beginnen met trainen. Denk bijvoorbeeld aan hardlooptrainingen door de wijk of oefeningen die je thuis makkelijk kunt uitvoeren. (Zoals planken, glute bridges of sumo squats.) Het enige wat je nodig hebt zijn enkele oefeningen, een gezonde dosis motivatie en een kickass outfit.

Train mee met Intersport

Nou, dat eerste probleem is dus al getackeld, want Fitgirlcode staat bomvol workouts die je makkelijk vanuit huis kunt doen. (Check deze pagina maar eens!) En ook bij die laatste twee musts hebben we een handige tip voor je. Heb je namelijk al gehoord van de nieuwe actie van INTERSPORT? Ze hebben een hele toffe campagne waarbij ze alle beginners en doorgewinterde sportliefhebbers van Nederland oproepen om met hen mee te trainen. Heb je gelijk een stok achter de deur om dat trainen in februari écht op te pakken. En het mooie van alles? Je kunt een gloednieuwe Reebok outfit (inclusief schoenen!), kaartjes voor het ‘Train mee met Intersport’ event en een jaar lang personal training voor jou en je BFFF winnen!

Winnen maar!

Hoe je meedoet? Door een pittige (maar super rewarding!) buikspieroefening te delen op Instagram. Maak een foto of video van bovenstaande oefening en upload hem op het social mediakanaal! Tag @intersportnl, @reeboknl en @fitgirlcode en gebruik de hashtag #trainmeemetintersport. In de week van 20 februari krijgen 10 finalisten te horen dat ze hebben gewonnen! Die Reebok outfit en dat event zitten dan sowieso in the pocket. (Yes!) Maar dan komt er nog een laatste battle! Op zaterdag 25 februari strijd je namelijk tegen de 9 andere winnaressen voor de personal training met jouw sportbuddy. (Die jij natuurlijk sowieso gaat winnen, dat is duidelijk. ;) )

Zo, dat lijkt ons een prima stok achter de deur om in februari écht te beginnen met die goede voornemens en het trainen. We zien jouw foto graag op Instagram terug!

Disclaimer: dit artikel is in samenwerking met Intersport geschreven. Dit verandert echter niets aan mijn mening, ik sta 100% achter dit artikel. :)