Tips om je goede voornemens vol te houden

Mind & Wellness door michelle-den-elzen

Elk jaar begin je weer met goede moed. Januari wordt de maand dat je gaat beginnen met die fit journey! En deze keer ga je het écht volhouden. Dat het in 2014, 2015 en 2016 niet lukte en je in februari al de hoop opgaf, zegt helemaal niks. Dit keer lukt het wel! Klinkt als sarcasme, hè? Maar dat is het niet. Dit jaar ga jij het namelijk wél volhouden, dankzij deze tips.

1. Ga voor 1 goed voornemen

Jep, natuurlijk wil je in 2017 graag fitter en strakker zijn, je planning beter op orde hebben, je huis netjes twee keer per week stofzuigen, je oma vaker bellen en meer tijd voor jezelf creëren. Maar ja, misschien is het ook een beetje hoog gegrepen om alles in één keer aan te pakken. Kies daarom 1 doel uit waar jij je de komende maanden echt op wilt focussen. Natuurlijk kun je ook aandacht aan de andere voornemens besteden, maar probeer geen 100 dingen tegelijk te doen. Je hebt dan een veel grotere kans om op te geven.

2. Houd een maatstaf bij

Als je kunt meten hoe ver je al bent ten opzichte van je start op 1 januari, heb je altijd motivatie bij de hand. Dit kan natuurlijk de weegschaal zijn als je vet wilt verliezen of graag in spiermassa wilt aankomen, of meet de omvang van je taille. Andere doelen kun je bijvoorbeeld meten door te stellen dat je 2 keer per week naar de sportschool wilt gaan, of elke week wilt trainen voor die halve marathon.

goede voornemens volhouden

3. Zoek een steuntje in de rug

Als je bang bent dat je het in je eentje niet kunt, dan kan het helpen om voor iemand te zorgen die voor jou de stok achter de deur is. Dit kan je BFFF zijn die dezelfde doelen als jij heeft. Maar je kunt natuurlijk ook professionele hulp inschakelen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Fitmo: een handige app die verschillende vormen van online coaching aanbiedt. Een volledig trainingsschema en een personal trainer die 24/7 bereikbaar is – het zit allemaal in je broekzak. Voelt het alsof jij terug gaat vallen naar oud gedrag en daarom je goede voornemens maar beter kunt opgeven? Die PT geeft je wel een nodige schop onder je (gespierde) kont dat je wél doorgaat en het volhoudt. Prijzen beginnen al bij €15,- per maand. Voor dat geld hoef je het dus niet te laten! Meer weten? Lees er hier alles over.

4. Houd de moed erin

Heb jij in de eerste week voor je gevoel al gelijk gefaald omdat jij je tegoed hebt gedaan aan 3 oliebollen of die leftover chocolaatjes die nog van december in de kast lagen? Zet die negatieve gedachten gelijk uit je hoofd. Dat jij je een keer laat gaan, betekent niet dat je hele goede voornemen om zeep is geholpen. Herpak jezelf, accepteer dat je het hebt gedaan (misschien wel nodig had, zelfs) en ga morgen gewoon weer verder. Af en toe moet je ook de touwtjes wat kunnen laten vieren, toch?

Wat doe jij om jouw goede voornemens vol te kunnen houden? We zijn benieuwd naar jouw tips!

Disclaimer: dit artikel is in samenwerking met Fitmo gemaakt. Dit verandert echter niets aan mijn mening, ik sta 100% achter dit artikel. :)