5 tips tegen stinkende sportkleding

Fashion door michelle-den-elzen

Blegh! Heb jij ook dat sommige sportkleding nogal muffig en vies begint te ruiken na een tijdje? Zo erg zelfs, dat je bepaalde setjes maar gewoon nooit meer draagt. Misschien doe je iets verkeerd bij het wassen! Voorkom stinkende sportkleding met deze tips.

1. Gebruik azijn bij je voorwas

Door natuurazijn toe te voegen aan je (voor)was, onthard je het water in je wasmachine. Hierdoor voelt niet alleen je kleding zachter aan, maar worden stinkstofjes en geurtjes ook beter uit het water gefilterd. Krijg je de geur alsnog niet uit je kleding? Laat je items dan een nachtje weken voordat je ze in de wasmachine gooit.

2. Gebruik geen wasverzachter

Wasverzachter is heerlijk spul, behalve bij sportkleding. Doordat het een zacht laagje over je kleding legt, worden ook de vieze geurtjes ingekapseld. Het lijkt dus alsof je de lekkere geur van wasverzachter toevoegt aan je was, maar eigenlijk zorg je ervoor dat stinkstofjes niet uit je kleding worden gewassen.

3. Vergeet ook die droger

Hitte verergert geurtjes. Dat kan een fijn ding zijn als je knisperverse lakens die naar wasmiddel ruiken uit de droger trekt, maar ook een nadeel als je stinkende sportkleding hebt. Hang je kleding dus gewoon aan de waslijn.

4. Ga voor een natuurlijk deodorant

Je deodorant kan grote invloed hebben op de geur die er in je kleding komt te zitten. Een goede tip is om een deodorant op basis van baking soda te scoren (of zelf te maken!). Baking soda doodt namelijk bacteriën: de nummer 1 veroorzaker van een slechte geur.

5. Was direct je kleding

Het is heel verleidelijk om in je workout gear op de bank te ploffen en het de rest van de dag aan te houden. Dit zorgt er niet alleen voor dat de geur blijft hangen in je kleding, het kan ook nog eens irritaties voor je huid opleveren. Trek je kleding dus direct uit, en als het even kan, was het ook gelijk. Je hebt dan de grootste kans dat de geur goed uit je kleding verdwijnt.

Wat doe jij om de vieze geur uit je sportkleding te krijgen? Ik heb ook wel eens een tip over citroensap gelezen, maar ik durf het niet aan door de blekende werking van citroen. Deel jouw ervaringen hieronder in de comments!