Topless vrouwen nemen Amerika over #freethenipple

Lifestyle & Tips door anna FG

Social media, ik ben er gek op. Maar tot mijn grote schrik kwam ik erachter dat Facebook en Instagram niet bepaald gastvrij zijn tegenover de tepels van vrouwen. Schande! De tepels van mannen zijn acceptabel terwijl de tepels van vrouwen als seksueel en schokkend worden gezien… Zo worden foto’s van vrouwen die borstvoeding geven waar een tepel zichtbaar is regelmatig verwijderd. Inmiddels is er een campagne ontstaan op Internet #freethenipple. De beweging ‘Free The Nipple’ bestaat al een tijdje, maar door deze recente ontwikkeling hebben ze er een heleboel aanhangers bijgekregen. Als je durft moet je maar eens zoeken op de #freethenipple op Instagram ;)

GoTopless Pride Parade

In relatie tot het hele nipple gebeuren op social media heeft zich in de Verenigde Staten ook een tepelontwikkeling voor gedaan. Er zijn mensen die het ineens écht niet vinden kunnen dat vrouwen, slechts gekleed in bodypaint, samen met toeristen poseren voor een foto. Burgemeester Bill de Blasio en zijn vrienden, vinden wel welletjes met al dit obscure gedoe. Mensen schijnen er overlast aan te ondervinden en het doet hen herinneren aan de 'oude slechte Time Square.' Ze vinden dat deze vrouwelijke entertainers, ook wel bekend als 'las desnudas' verbannen moeten worden van Time Square.

#freethenipple - aanhangers vinden dit klinkklare onzin en hebben zich daarom ververenigd in een een GoTopless Pride Parade om te strijden voor gelijkheid van de tepel. Als vrouwentepels niet meer toegestaan zijn op Time Square, dan moeten de mannelijke entertainers zich ook bedekken vinden zij.

Rael, founder of GoTopless.org, zeg op zijn website: "Zo lang het voor mannen toegestaan is om topless te zijn in het openbaar, zouden vrouwen hetzelfde recht moeten hebben. Zo niet dan moeten mannen ook iets dragen waar ze hun borst mee bedekken. GoTopless woordvoerster Rachel Jessee: "Our goal is for equal gender topless rights to be enforced worldwide, freeing women's nipples."

Wij vinden in het in ieder geval supercool dat vrouwen en mannen, zij aan zij, strijden voor gelijke tepelrechten. Plus, de foto's zijn geweldig. Titties all over the place!

Bron: cosmopolitan.co.uk

gallery-1440521996-go-topless-2 gallery-1440522044-go-topless-3 gallery-1440521800-go-topless-1 gallery-1440522103-go-topless-4 gallery-1440522160-go-topless-5 gallery-1440522232-go-topless-6