Tutorial: De perfecte winged eyeliner

Beauty door fitgirlcode

Een perfecte winged eyeliner is een look die eigenlijk iedereen staat en perfect is voor een feestje of een andere gelegenheid waarbij je nét iets meer wilt uitpakken. Eén nadeel: het is altijd een challenge. Misschien heb je je er nog niet aan durven te wagen of was het de keren dat je aan de slag ging niet zo'n succes? Daarom heb ik stap voor stap uitgewerkt hoe je een perfecte winged eyeliner maakt!

Van zwarte smurrie naar een strakke lijn

Al sinds de middelbare school ben ik keihard aan het oefenen. Op een dag verscheen één van mijn vriendinnetjes op school met een supermooie eyeliner en ik dacht direct: 'dat wil ik ook!' Tja, makkelijker gezegd dan gedaan. De eerste paar keren zat mijn hele ooglid onder de zwarte smurrie en was er absoluut geen strakke lijn te bekennen. Toch werd al snel duidelijk: oefening baart kunst! In de loop der jaren heb ik een manier gevonden die voor mij goed werkt. En die wil ik maar al te graag met jullie delen!

Welke eyeliner?

Maar voor welke eyeliner ga je? Er is tenslotte heel wat keus… Zelf gebruik ik het liefste liquid eyeliner, oftewel de vloeibare versie. Met deze eyeliner kun je een hele strakke lijn tekenen (als je een vaste hand hebt) en het blijft ook nog eens goed zitten. Je kan er ook voor kiezen om een lijntje aan te brengen met oogpotlood, maar deze is minder geschikt voor de winged eyeliner. Het is namelijk moeilijker om een strakke lijn te maken en de kleur vervaagd sneller. Tot slot heb je nog gel- of cream liners. Deze zitten vaak in een potje en moeten worden aangebracht met een apart kwastje. Ook deze eyeliner is geschikt voor een strakke lijn zoals een wing, maar hij blijft wel minder lang zitten als de liquid versie.

5 Simpele stappen

Wanneer je hebt besloten welke eyeliner je gaat gebruiken, is het tijd om aan de slag te gaan. Hieronder zie je stap voor stap hoe ik te werk ga en geef ik per stap een aantal tips & tricks:

Stap 1

Stap 1

Veel mensen beginnen het liefst met de lijn aan de wimperrand, maar zelf start ik altijd met de wing. Zo kun je de eyeliner nog makkelijk weghalen met een wattenstaafje zonder de overige delen te ‘verpesten’.  Wanneer je begint met het zetten van de lijn moet je er vooral op letten dat je de lijnen van je ogen volgt. Een tweede tip is het toewerken naar het uiteinde van de wenkbrauw. Zoals je kunt zien, ben ik niet voor de tweede optie gegaan. Dat komt omdat het uiteinde van mijn wenkbrauw niet zo ver doorloopt en de wing anders wel héél hard naar boven wijst.

Stap 2

Stap 2

Vervolgens trek je een lijn van het uiteinde van de wing naar het de aanzet van de wimpers. Je creeërt als het ware een kleine driehoek, zoals je ziet op de foto. Ook hiervoor geldt: als je een foutje maakt, pak je een wattenstaafje en haal je de eyeliner weer weg!

Stap 3

Stap 3

En dan stap 3: het trekken van de lijn rond de wimperrand. Dit vond ik zelf altijd het moeilijkste deel… Bij dit gedeelte is het vooral belangrijk om de tijd te nemen. Je hoeft niet in één keer een strakke lijn te hebben, maar kan ook gewoon stukje voor stukje tekenen. Je zal merken dat het steeds sneller en beter gaat!

Stap 4

Stap 4

Het moeilijkste gedeelte zit erop en het is nu slecht een kwestie van inkleuren. Vul het 'driehoekje' in met de eyeliner en scherp de lijnen nog even aan waar nodig is.

Stap 5

Stap 5

Maak de look af met wat mascara en klaar is kees! Is het toch niet helemaal gelukt? Wees dan niet bang! Het duurt even voor je het onder de knie hebt. Oefen vooral regelmatig.

Wist je trouwens dat er een houdbaarheidsdatum zit op make-up? De hoogste tijd dus om jouw make-uptasje eens goed uit te zoeken. Je leest hier hoe lang elk product meegaat!