PROBEER EEN VAN ONZE FITGIRLCODE GUIDES

Bekijk Guides
Uncategorized

Recept: Vegan Ferrero Rocher

Het is net Pasen geweest, en normaal moet je dan even afkicken van de chocolade. Wij hebben hier helaas geen last van, en zijn hierom heel erg blij met het recept voor deze vegan Ferrero Rocher dat Lenna Omrani gemaakt heeft! Laat het ons weten als jullie deze geprobeerd hebben!

BEREIDINGSTIJD: 15 minuten

RUST TIJD: 25 minuten

TOTALE TIJD: 40 minuten

PORTIES: 10-15 balletjes

 

INGREDIËNTEN

Voor de binnenkant:

  • 100 gram hazelnoten
  • 50 gram amandelpasta of hazelnootpasta
  • 2 el. cacaopoeder
  • 1/2 tl. vanille extract
  • 1 el. kokosolie, gesmolten
  • 35 gram agave siroop
  • Een snufje zout

Voor de chocolade buitenkant:

  • 75 gram pure chocolade
  • Een handje hazelnoten

 

BEREIDING

1. Leg 14 hele hazelnoten opzij voor het midden van elke truffel. Je hebt ze misschien niet allemaal nodig, het hangt er namelijk vanaf hoe groot je de truffels maakt (ik maakte er uiteindelijk 12). Doe de resterende hazelnoten vervolgens een paar seconden in een keukenmachine tot ze grof gemalen zijn, maar niet fijn zoals meel.

2. Voeg alle andere ingrediënten van de binnenkant van de Ferrero Rocher truffel toe en mix het opnieuw voor een paar seconden in de keukenmachine. Stop de keukenmachine en schraap met een spatel langs de zijkanten van de machine. Mix of pulseer nog een paar seconden. Het mengsel moet bij elkaar blijven en licht plakkerig zijn.

3. Gebruik ongeveer 1 theelepel van het mengsel, en rol met je handen een ​​bal. Doe een hele hazelnoot in het midden en zorg dat die helemaal omhuld is met de truffel. Rol hem nogmaals met je handen. Herhaal dit tot al het beslag op is. Leg alle truffels daarna op een bord.

4. Doe nu de pure chocolade in een steelpannetje en laat het langzaam smelten. Je kunt het ook in een bakje doen en laten smelten in de magnetron. Hak vervolgens de hazelnoten fijn.

5. Doe de gehakte hazelnoten in de chocolade en roer het door met een lepel. Dip vervolgens elke Ferrero Rocher truffel in het chocolade mengsel om deze zo helemaal te bedekken. Doe dit met alle truffels en leg ze dan terug op het bord.

6. Zet het bord in de koelkast tot de balletjes stevig zijn (ongeveer 25 minuten). Kun je niet wachten? Zet ze dan voor ongeveer 15 minuten in de vriezer. 

Plaats een reactie