Zin in taart? Dit zijn onze nieuwe favoriete bakboeken!
Met deze bakboeken ben jij zeker op weg naar een plekje in het programma Heel Holland Bakt! Dus duik die keuken in en verras vrienden en familie met de heerlijke baksels uit deze boeken. Van de mooiste taarten naar mini gebakjes en van kaneelbroodjes tot hartige baksels. Succes gegarandeerd!
FUNKY VEGAN BAKBOEK
Met haar grote liefde voor bakken, bakt Emma Herngreen in haar, eigenlijk te kleine keuken, in Amsterdam heerlijke vegan bakcreaties. Ben jij de ultieme zoetekauw en op zoek naar een vegan bakboek? Dan is Funky Vegan Bakboek jouw boek!
Emma bakt vegan zoals het moet: zoete zondigheid, suiker, romigheid, vettigheid en ga zo maar door. Geen brownies van bonen, geen dadels in plaats van suiker. Gewoon heerlijke zoete taarten met diervrije producten. Ons favoriete recept: Mangolicious Mangocake. Fruit in een cake is altijd een goed idee en als dat nou ook nog eens mango is, is het fitgirlcode team zeker om. Wanneer je niet vertelt dat deze cake vegan is, zal niemand het merken!
PUUR ZOET
Lekker en bewust bakken met pure ingrediënten is wat Mariette van Tuyl het liefst doet. In Puur Zoet draait het vooral om gezonde én voedzame baksels. Ben jij op zoek naar een beetje balans in het leven en wil je toch nog even goed blijven genieten? Dan passen deze lekkere zoete recepten bij jouw gezonde lifestyle!
Ons favoriete recept: Lemon Curd Cheesecake. Wanneer jij met deze taart op een feestje verschijnt kan het warme welkom niet meer stuk! Met minder suiker en vet is dit een echte winnaar! Let wel op, deze taart moet 4 uur in de koelkast opstijven dus begin vroeg genoeg in de keuken!
HET BORRELHAPJES BAKBOEK
Na twee zoete boeken kon Laura Kieft niet achterblijven met een hartig bakboek. Je kan haar kennen van de mega populaire blog Laura’s Bakery, waar elke vrijdag een borrelhapje online komt. Dit boek is megahandig voor wanneer je van variatie houdt, want in Het Borrelhapjes Boek staat niet één recept voor tapenade, maar wel vijf. En niet één hartige muffin, maar drie. Uitproberen dus!
Ons favoriete recept: Pesto-Roomkaas Vlechtbrood. Waarom zou je steeds roomkaas en pesto op een broodje smeren, als je deze heerlijke toppings ook gelijk kunt meebakken? Om je vingers bij af te likken!
SUQAR
Na jarenlang werken in restaurants hebben Greg & Lucy Malouf geleerd dat er niets is dat mensen zo blij kan maken als een toetje. Suqar is gebaseerd op desserts en zoetigheden uit het Midden-Oosten met (voor ons nog) onbekende ingrediënten als taaie fruitleer en bloemenwater maar ook diverse vruchtensappen en nog meer om de sugar taste erin te brengen! De naam van het boek doet zijn eer aan, want het zit vol met zoete recepten.
Ons favoriete recept: Perzische roomsoezen. Gewone soesjes vinden we al lekker maar deze overheerlijke soezen zijn redelijk eenvoudig te maken. Je kunt ze vullen met room of ijs welke smaak je maar wilt, maar onze fave is toch wel met dikke room die naar rozenwater smaakt.
BROODJES UIT EIGEN OVEN
Zoet en hartig, alles komt voor in dit boek van Levine van Doorne. Met jarenlange ervaring in broodbakken en een súper succesvolle blog deelt ze graag haar passie. Wanneer de geur van vers brood door je huis waait, is het moeilijk te weerstaan om niet iedere dag de keuken in te duiken. Broodjes uit eigen oven staat vol broodjes zoals: kaneelbroodjes, chocoladekoffiebroodjes, uienkaasbroodjes en nog veel meer.
Ons favoriete recept: Worstenbroodjes, maar dan anders. Niets gaat boven echte worstenbroodjes uit Brabant, maar deze komen aardig in de buurt. Het vormen van de worstenbroodjes is nog een uitdaging, maar oefening baart kunst, toch?!
ELKE ZONDAG HEERLIJK TAART
In haar huis op het platteland, bakt Caroline Leber heerlijke taarten uit haar eigen boomgaard. De taarten zijn kleurrijke taartcreaties en lijken wel kunstwerken, bijna te mooi om aan te snijden! Wil jij jouw vrienden en familie verassen, dan zijn deze taarten uit elke zondag heerlijke taart echt een must!
Ons favoriete recept: Appel Peer Kaneel Taart. Wij zijn enorm fan van deze heerlijke taart. Appeltaart blijft een van de klassiekers dus als je dat al lekker vindt dan probeer ook zeker deze combinatie. Neem je zondag vrij en nodig wat vrienden uit. want het is een hoop snijwerk maar het is de tijd waard! Welke taart staat er deze zondag op jouw menu?
DOSIA BAKT VEGAN
De basis, 100 recepten en veel tips en tricks voor in de keuken van Dosia Bakt Vegan. Dit is hét bakboek dat je wilt hebben, als je nog geen bakboek hebt. Het is niet altijd even gezond, maar dat maakt niet uit toch? Je eet tenslotte niet iedere dag gebak. Voor de beginnelingen in de keuken heeft Dosia Bakt Vegan een uitgebreid hoofdstuk geschreven.
Ons favoriete recept: Gevulde koeken. Een krokante buitenkant en zacht van binnen, zo hoort een gevulde koek te zijn! Wanneer je deze vers bakt zijn ze het allerlekkerst. En een handige tip: de meeste spijs in winkels zijn vegan.
Haal vandaag alvast je bakspullen in huis om dit weekend lekker aan de slag te gaan! Waar ze te koop zijn? Alle boeken zijn online verkrijgbaar maar wij raden je aan je lokale boekenwinkel gezellig een bezoekje te brengen!
Heb jij een van deze bakrecepten gemaakt? Tag ons op Instagram en deel al deze heerlijke creaties met elkaar!