Zo lang kun je deze verschillende groentes bewaren
Een paar jaar geleden kocht ik altijd groots in op de markt op zaterdag. Voor de hele week groente halen: ideaal en hartstikke voordelig! Maar toch werd goedkoop duurkoop, want soms kon ik broccoli al na een paar dagen weggooien omdat hij helemaal geel was geworden. Zonde! Maar wat bleek? Ik bewaarde mijn groenten allemaal buiten de koelkast, terwijl ze in de koelkast veel langer vers blijven. Ik ging op zoek naar een hele hoop verschillende groentes en hun beste bewaaradvies.
Aardappelen
Bewaren: op een droge, donkere plaats
Hoe lang: ongeveer 3 à 4 weken
Andijvie
Bewaren: in de koelkast
Hoe lang: enkele dagen
Artisjok
Bewaren: in de koelkast (in een vochtige theedoek gewikkeld)
Hoe lang: enkele dagen
Asperges
Bewaren: in de koelkast (in een vochtige theedoek)
Hoe lang: ongeveer 1 à 3 dagen
Aubergines
Bewaren: op een donkere, koele plaats (buiten de koelkast)
Hoe lang: ongeveer een week
Bietjes
Bewaren: in de koelkast
Hoe lang: enkele weken (als je rauwe bietjes hebt, dan)
Bloemkool
Bewaren: in de koelkast
Hoe lang: ongeveer 4 dagen
Boerenkool
Bewaren: in de koelkast
Hoe lang: enkele dagen
Bosui
Bewaren: op een koele, droge plaats (buiten de koelkast)
Hoe lang: maximaal een week
Broccoli
Bewaren: in de koelkast
Hoe lang: ongeveer 1 week
Chinese kool
Bewaren: in de koelkast (in een open plastic zak in de groentela)
Hoe lang: een week
Courgettes
Bewaren: op een koele plaats (buiten de koelkast)
Hoe lang: een week
Knoflook
Bewaren: op een droge, donkere plaats
Hoe lang: enkele weken
Komkommer
Bewaren: op een donkere, koele plaats (buiten de koelkast)
Hoe lang: ongeveer een week (komkommers in folie zijn langer houdbaar)
Maïs
Bewaren: in de koelkast
Hoe lang: ongeveer 3 dagen (in folie)
Paddenstoelen
Bewaren: in de koelkast
Hoe lang: ongeveer 2 à 3 dagen
Paprika
Bewaren: op een koele plek (buiten de koelkast!)
Hoe lang: een week
Peultjes
Bewaren: in de koelkast (in een plastic zak met gaatjes)
Hoe lang: enkele dagen
Pompoen
Bewaren: een koele plaats
Hoe lang: enkele maanden (mits de pompoen ongesneden is. Gesneden pompoen is een week in de koelkast houdbaar.)
Prei
Bewaren: in de koelkast of een koele, droge plaats
Hoe lang: ongeveer 2 à 3 weken
Radijs
Bewaren: in de koelkast
Hoe lang: ongeveer een week
Sla
Bewaren: in de koelkast
Hoe lang: ongeveer 1 dag
Sperziebonen
Bewaren: in de koelkast (in een plastic zakje)
Hoe lang: enkele dagen
Spinazie
Bewaren: in de koelkast
Hoe lang: 1 à 2 dagen
Spitskool
Bewaren: een koele plek (buiten de koelkast)
Hoe lang: enkele dagen
Spruitjes
Bewaren: in de koelkast (groentela)
Hoe lang: ongeveer 2 à 5 dagen
Tomaten
Bewaren: op een koele plek (buiten de koelkast)
Hoe lang: ongeveer een week
Uien
Bewaren: op een droge, donkere plaats
Hoe lang: enkele weken
Witlof
Bewaren: in de koelkast (in het donker blijft hij mooi wit)
Hoe lang: ongeveer 5 dagen
Wortelen
Bewaren: in de koelkast (groentela)
Hoe lang: als je het loof er direct afhaalt, blijven worteltjes zo'n week goed
Zoete aardappel
Bewaren: op een droge, donkere plaats
Hoe lang: ongeveer een week
Zo, nu ben jij goed voorbereid en vergaan jouw groentes nooit meer! Mis je een bepaalde groente? Laat het weten in de comments, dan ga ik op zoek naar het juiste bewaaradvies en voeg ik hem toe aan het lijstje! :)
Meer van mij zien? Lees dan al mijn artikelen of volg me dan op Instagram op @michelledenelzen.