3 x taartjes voor je lieve moeder
Het is bijna moederdag! Omdat moeders stuk voor stuk speciaal zijn, vinden wij dat ze op deze dag extra in het zonnetje gezet mogen worden en daarom willen we met een origineel Moederdag cadeautje komen. Je kunt ook iets lekkers bakken voor je moeder. Ik heb een aantal heerlijke recepten voor jou op een rijtje gezet! Lees snel verder, want er zit waarschijnlijk wel iets lekkers tussen.
Kwarktaart
Ingrediënten (voor 12 stukjes taart)
- 80 gr ontpitte dadels
- 60 gr walnoten
- 60 gr hazelnoten
- 30 gr kokosolie
- 700 gr magere kwark
- 3 el honing
- 5 gelatineblaadjes
- 100 gr bramen
Bereidingswijze
- Week de dadels 10 minuten in warm water.
- Mix de noten, dadels en kokosolie in een keukenmachine/blender tot het een geheel wordt.
- Bekleed een taartvorm met bakpapier en druk hier het notenmengsel goed in aan zodat er een egale bodem vormt.
- Zet dit in de koelkast
- Leg de gelatine in een bakje met koud water.
- Doe kwark en honing in een pannetje en warm op (niet koken).Voeg de gelatine toe en wacht tot het opgelost is.
- Roer als laatste de bramen er door heen en giet dit over de bodem.
- Laat het voor minimaal 3 uur in de koelkast
staan.
Dit recept komt uit onze Sweet 'n Salty recipes!
Bananencake
Ingrediënten
- 3 bananen
- 3 eieren
- 25 gr kokosolie
- 100 gr havervlokken (vermalen)
- 50 gr zelfrijzend bakmeel
- 1 tl baking soda
- 1 tl zout
- 3 tl kaneel
- 40 gr gemengde noten
- 1 tl kokosolie (om het bakblik mee in te vetten)
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Doe de
kokosolie in een bakje en zet deze in de magnetron tot het
gesmolten is (ongeveer 30 seconden). - Prak de bananen in een grote kom en voeg hier de eieren en
de kokosolie aan toe. - Meng dit goed door elkaar en voeg de overige ingrediënten
toe. Doe dit gewoon met een vork, zodat de noten heel blijven,
tenzij je dit natuurlijk niet wilt. - Verdeel het beslag tot slot in een ingevet bakblik en zet hem
voor 25-30 minuten in de oven!
Dit recept komt uit de Fitgirlcode Guide!
Brownie
Ingrediënten (10 stuks)
- 400 gr zoete aardappel
- 40 gr havermout
- 20 gr speltmeel
- 150 gr dadels
- 5 el cacao
- 2 el honing
- 1 el kaneel
- 1 tl bakpoeder
- 30 gr walnoten
- 20 gr amandelschaafsel
- Snufje zout
Bereidingswijze
- Schil de zoete aardappel en kook ze in 15 minuten gaar, giet ze af en laat ze afkoelen in koud water.
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Maal de havermout fijn tot meel in de keukenmachine. Mix dit
samen in een kom met de speltmeel, cacao, kaneel, bakpoeder en zout. - Ontpit de dadels en maal ze in de keukenmachine tot een pasta.
- Voeg de afgekoelde en klein gesneden zoete aardappels, honing en walnoten toe en mix tot een smeuïge massa.
- Voeg het chocolademengsel toe aan het meel en roer goed door elkaar.
- Bekleed een kleine ovenschaal met bakpapier en doe het beslag erin.
- Strooi het amandelschaafsel erover voor garnering.
- Bak de brownie in ongeveer 30 minuten gaar. Check dit zelf even met een satéprikker.
Dit recept komt uit onze Sweet 'n Salty recipes!
Wat ga jij je lieve moeder geven? En krijg jij ook al trek in deze heerlijke taartjes? Loop dan maar snel de keuken en ga deze lekkere recepten maken!