10 verzorgingsproducten die je kunt vervangen door kokosolie

Beauty door chrismuru

Kokosolie is een van die producten die je simpelweg in de keuken moet hebben. Het is een gezonde en smaakvolle vervanger voor olijfolie, margarine en boter en is zelfs geschikt om op hoge temperaturen mee te koken. Daarnaast kun je het gebruiken in je salades, je koffie en smoothies. Maar wist je dat je nog veel meer kunt doen met dit magische product? Hieronder 10 beauty- en verzorgingsproducten die je kunt vervangen door kokosolie!

Weten waar je de beste kokosolie haalt? Je haalt alle pure en virgin kokosolie bij de kokoswinkel. Kokoswinkel.nl heeft pure en virgin kokosolie van de beste merken.

Deze producten kun je uitstekend vervangen door kokosolie:

#1. Scheerlotion

Kokosolie is een perfecte scheerlotion. Voor een strakke scheerbeurt en hydratatie tegelijk. Let wel op dat je niet uitglijdt in de douche of het bad, het kan een glibberige bende worden.

#2. Massageolie

Kokosolie is een prima massageolie. Het smelt door de warmte van je handen, is niet té vet en met een paar druppels van een van je favoriete essentiële oliën ruikt het ook eens superlekker!

#3. Make-up remover

Breng kokosolie met schone handen aan op je gezicht en gebruik een watje om het af te nemen. Zo is je huid meteen lekker gehydrateerd!

#4. Nagelriem crème

Wrijf voor het slapen gaan een theelepeltje kokosolie op je nagelriemen (en eventuele andere droge plekjes op je handen) om de huid te voeden en te verzachten.

#5. After-sun

Meng 2 eetlepels kokosolie, 1 eetlepel cacaoboter, 1 eetlepel olijfolie en 3 eetlepels aloë vera gel, en je hebt een heerlijk verzachtend en verkoelend after-sun product.

#6. Highlighter

Smeer een heel klein beetje kokosolie op je jukbeenderen voor een mooie glow!

#7. Leave-in conditioner

Wrijf een beetje kokosolie in je haarpunten, kam het door en bind je haar in een losse knot. Laat het ’s nachts zitten en was het ’s ochtends uit. Je droge punten zijn weer diep gehydrateerd!

#8. Body scrub

Meng twee gelijke delen kokosolie en rietsuiker (eventueel aangevuld met een eetlepel vitamine E olie) en je hebt een geweldige DIY body scrub!

#9. Voetencrème

Droge, schrale voeten en kloofjes zijn eenvoudig te verhelpen door je voeten ’s avonds na het douchen in te smeren met kokosolie en daarna dikke wollen sokken aan te trekken. Nachtje laten intrekken en je wordt wakker met heerlijk zachte, gladde voetjes!

#10. After-bite

Heb jij ook altijd zo’n last van jeukende muggenbeten? Doop een wattenstaafje in de kokosolie en dep hiermee je muggenbultjes voor verlichting!