Waarom een warm bad goed voor je is

Mind & Wellness door Chloe

Met deze warme dagen moet je er misschien niet aan denken, maar een warm bad nemen heeft verschillende voordelen. Vullen maar die badkuip, want wij vertellen je waarom een warm bad goed voor je is.

Betere nachtrust

Stap jij ook altijd helemaal rozig het bad uit? Een heerlijk gevoel. En wist je dat als je één of twee uur voor je naad bed gaat nog even in bad gaat dit je nachtrust kan verbeteren? Je valt niet alleen sneller in slaap, maar je slaapt ook nog eens beter. Dit komt omdat door de warmte je bloedvaten openen en je huid hierna sneller afkoelt. Omdat je lichaamstemperatuur ook tijdens je slaap daalt, versterk je dit proces. Hierdoor heb je dus een betere nachtrust.

Warm bad goed voor je bloedsomloop

Zoals we net al vertelden gaan je bloedvaten door het warme water openstaan. Ook je bloedcirculatie wordt hierdoor gestimuleerd. Dit zorgt voor een betere doorbloeding van je hart en we weten allemaal dat dit natuurlijk hartstikke goed is. Daarbij ga je ook sneller zweten waardoor je lichaam als het ware gezuiverd wordt.

Calorieën verbranden

Heb je de sportschool een dagje overgeslagen? Duik dan snel in bad. Uit onderzoek van een Britse universiteit is namelijk gebleken dat je met een half uur in bad net zo veel calorieën verbrandt dan met een half uur stevig doorwandelen. Ook andere voordelen die je normaal van sporten ervaart werden bereikt met het nemen van een warm bad. Zo werkt het nemen van een bad ontstekingsremmend en verbetert het je glucosewaarden.

Een warm bad gaat stress tegen

Ben jij ook altijd helemaal zen nadat je een warm bad hebt genomen? Ons lichaam vindt het heerlijk om in het water te dobberen. Dit zou ons onbewust doen denken aan de tijd dat we nog in de baarmoeder zaten. Het is dan ook niet voor niets dat de baby spa’s steeds populairder worden. Ook is dit moment even helemaal voor jezelf om tot rust te komen. Door echt even afgesloten te zijn van alles voorkom je dus stress.