Wat werkt goed tegen een slechte adem?

Lifestyle & Tips door jules-pruijn

Heb je vaak last van een slechte adem? Dan is het goed mogelijk dat je last hebt van halitose. Dit is een aandoening waarbij je structureel een slechte adem hebt. Er is echter best iets tegen te doen als je maar het juiste middel kiest. Er zijn tal van middelen op de markt die helpen om de slechte adem te verfrissen en goed te bestrijden. Je kunt hierbij kiezen om alleen de adem te maskeren maar het is slimmer het probleem bij de oorzaak aan te pakken. Dit betekent dat je de bacteriën die de bron vormen voor mondproblemen te lijf gaat.

Kies voor goed mondwater

Nu kun je kiezen uit diverse producten die werken tegen een slechte adem. Ben jij van het spoelen? Dan is mondwater een goed idee om te gebruiken. Ook dit is in tal van soorten te koop dus wellicht vind je het best moeilijk om een mondwater te kiezen dat jij prettig vindt. Houd er daarbij vooral rekening mee dat je mondwater kiest dat geschikt is om jouw specifieke probleem aan te pakken, waarvan de smaak prettig is en dat op basis van natuurlijke bestanddelen werkt zodat het altijd veilig gebruikt kan worden. Een voorbeeld van een dergelijk mondwater is Oravall. Met dit mondwater pak je de bron van klachten aan, namelijk de slechte bacteriën.

Kies voor Moist-R® kauwgom

Kies je voor kauwgom om een slechte adem tegen te gaan? Dan is het belangrijk dat je wel de juiste soort kiest. Aan veel soorten kauwgom (ook die speciaal ontwikkeld zijn om een slechte adem te bestrijden) zijn namelijk gevaarlijke en onnatuurlijke hulpstoffen toegevoegd die niet gezond voor je zijn. Kies je voor de kauwgom van Moist-R® dan kun je er zeker van zijn dat er alleen natuurlijke xylitol in zit op basis van berkenhars. Er zitten geen conserveringsmiddelen in, geen suikers of kunstmatige zoetstoffen zoals aspartaam, het is geschikt voor een veganistisch of glutenvrij dieet en kan ook door diabetici gekauwd worden. De kauwgom geeft je mond en adem direct een frisse smaak, is makkelijk te kauwen en zorgt voor gezonde tanden zonder plak of beschadiging aan het glazuur.

Maak zelf je keelamandelen schoon

Als je wat problemen ondervindt met je adem en deze niet altijd even fris ruikt kan de oorzaak daarvan ook in je keel schuilen en dan met name in je amandelen. Als zich daar viezigheid ophoopt kan dit ervoor zorgen dat je adem niet meer zo fris is als je zou wensen. Om dit te voorkomen kun je met behulp van het Tonsil Fresh Cupping Glass de viezigheid zelf op een snelle en eenvoudige manier verwijderen. Hiermee verbeter je niet alleen de kwaliteit van je adem maar voorkom je ook de kans op keelontsteking. Het apparaatje werkt met een pipet die je op de amandelen plaatst. Door in het balletje te knijpen dat eraan vastzit zuig je alle vuil simpel omhoog en is de klus geklaard.

Gebruik goede neusdruppels

Een slechte adem kan ook veroorzaakt worden doordat je te veel neusslijm aanmaakt. Dit gebeurt doorgaans als je last hebt van een allergie of verkoudheid. Het neusslijm is een goede voedingsbodem voor bacteriën die op hun beurt weer een slechte adem tot gevolg hebben. Als je last hebt van veel slijm dan werkt je speeksel slechter in de strijd tegen de slechte bacteriën en kun je daar wel wat hulp bij gebruiken. Een goed middel tegen de vorming van te veel slijm zijn de Tonsil Fresh Nasal Sinus Drops. Met deze druppels ontmantel je de bacteriën in het neusslijm en krijgen deze geen kans meer te groeien of zich te vermenigvuldigen. Zo krijg je ook meteen een veel frissere adem.

Maak je tong goed schoon

Een slechte adem is erg vervelend en dien je het beste zo snel mogelijk aan te pakken. Heb je hier regelmatig last van en werkt poetsen niet genoeg? Dan kan het nodig zijn je tong goed te reinigen met een speciaal middel. In de Tongue Clean Kit zit alles wat je nodig hebt om je tong schoon te maken en te houden. Hierin zit een gel, een borstel en California Breath druppels voor je tong. De gel breng je aan op de beslagen tong en borstel je van achter naar voren er weer af. Daarna gebruik je de tongdruppels en kun je ook nog je tandenpoetsen als je dat prettig vindt. Op die manier heb je tot wel 24 uur lang een gereinigde en frisse tong en hoef je niet bang te zijn dat je daardoor een slechte adem krijgt.

Kies voor een reinigende tandpasta

Je tanden goed poetsen is sowieso belangrijk omdat een gezond gebit een kostbaar goed is. Heb je regelmatig last van een slechte adem of andere mondproblemen? Dan kies je het beste voor een tandpasta die dat bestrijdt. De Oxyd-8 tandpasta is ontwikkeld door Dr. Katz en werkt op basis van actieve zuurstof. Hierdoor worden de slechte bacteriën in de mond bestreden zonder dat daarbij agressieve chemicaliën nodig zijn. Heb je een adem die niet altijd even fris is? Dan zorgt deze tandpasta ervoor dat je een frisse geur krijgt, je mondflora gezond wordt en je meer speeksel aanmaakt waardoor de bacteriën zich minder prettig voelen en verdwijnen.

Snel een frisse mond met pastilles

Soms heb je net even een vervelende smaak in je mond of ruikt je adem niet zo fris maar is er geen kans om te spoelen of je tanden te poetsen. Om dit probleem dan toch zo efficiënt mogelijk aan te pakken kun je ook een Lozenges van Dr. Katz nemen. Deze zuigtabletjes zijn namelijk geschikt om de mondproblemen snel op te lossen. De pastilles geven direct verlichting bij bepaalde mondklachten en zorgen er oor dat je meer speeksel aanmaakt. De bron van een slechte adem ligt bij de schadelijke bacteriën en die houden niet van meer speeksel. Op die manier pak je het probleem dan ook meteen bij de bron aan en bestrijd je niet alleen de gevolgen.