Freeletics running

DEZE WINACTIE IS GESLOTEN. DE WINNAARS ZIJN GECONTACTEERD VIA EMAIL.


728x90 shop GIF banner

Ik ben niet bepaald het type die echt geniet van een rondje hardlopen. Maar ik probeer mezelf wel altijd te motiveren om vaker te gaan hardlopen want ik weet wat een goed gevoel het me geeft als ik toch geweest ben. Maar als ik ga hardlopen voelt het vaak een beetje alsof ik als een kip zonder kop aan het rondrennen ben, zonder doel, en dat is niet echt motiverend. Ik merkte dat ik echt een doel nodig had wat mij meer kan motiveren, vooral nu het winter is. 

Deze week kreeg ik de kans om de nieuwe Freeletics Running app te testen. Freeletics bestaat al als een workout app om sterker, slanker en gezonder te worden, en met 8 miljoen gebruikers wereldwijd (waaronder Ellie Goulding en Gwyneth Paltrow), is het wel bewezen succesvol te zijn. En nu heeft Freeletics – vanuit dezelfde gedachte – de Freeletics Running app ontwikkeld: een app met een persoonlijke running Coach. Eerst was ik een beetje bang om met deze app te starten, gezien Freeletics best een ‘heftige’ reputatie heeft (en ik ben niet topfit op dit moment). Maar toen hoorde ik dat deze app heel beginners-vriendelijk is, en daarnaast zag ik de onderstaande transformatie video dus ik gaf het een kans.

Tijdens het aanmaken van mijn profiel moest ik een aantal gegevens doorgeven, zoals naam, geslacht en op welk aspect je wilt dat jouw Coach zich focust (bijvoorbeeld afvallen of sneller worden). Daarna kreeg ik mijn workout schema voor de eerste week te zien. De eerste week bestond uit 3 runs: één keer een 3K en twee keer een interval training. Dit schema is natuurlijk gebaseerd op jouw persoonlijke situatie en voorkeuren, zoals je fitness level op dat moment en wat jouw doel is. Ik had aangegeven dat ik op dit moment een 3K vol kon houden, dus daar was mijn schema omheen gebouwd.

De eerste run (3K) ging echt super goed! Ik dacht eigenlijk dat ik 3 kilometer niet vol kon houden zonder even te stoppen, maar de app werkte zo motiverend dat ik het toch uitliep. De Coach vertelt je tijdens de run onder andere hoe ver je al bent en wat je snelheid is. Bij 2,5K raakte ik behoorlijk buiten adem (ja, ik weet het, maar ik heb maanden niet hardgelopen!), maar zodra de Coach zei dat ik nog maar 500 meter te gaan had, liep ik het toch uit.

De tweede en derde runs waren interval trainingen. Beide runs waren best pittig, maar er was genoeg rust tussen de intervals waardoor het wel te doen was. Vooral voor zulke interval trainingen is deze app heel handig, want er wordt precies verteld wanneer je zo hard mogelijk moet rennen en wanneer je weer kunt rusten. Naast de gepersonaliseerde Coach en wekelijkse schema’s heeft de app verschillende hardloop workouts en afstanden die je naast je wekelijkse schema kunt doen (zelfs tot 21K!). De app is gratis te downloaden en als een gratis gebruiker zonder de Coach kun je vier van de workouts en afstanden doen.

Freeletics Running


WIN!

Wil jij de Freeletics Running app zelf proberen? Wij geven een 3-maanden subscription weg voor de Freeletics running app, welke je toegang geeft tot alle mogelijkheden van de app, waaronder de gepersonaliseerde Coach, alle workouts en alle afstanden. Dus, wat moet je doen om dit te winnen? Zorg dat je alle drie de stappen doorloopt.

 1. Volg Freeletics Running op Instagram


 2. Vertel ons in een comment waarom JIJ moet winnen!

Ik zou zeggen: so far so good. Ik ben al weer benieuwd naar de runs voor volgende week! Ik ben zeker blij dat ik deze app gevonden heb, want nu ben ik veel meer gemotiveerd om voor mijn runs te gaan, en tot zo ver ben ik best verbaasd over mijn eigen conditie 😉 Dus, ik zou zeggen go for it!

Recommended Posts

17 Comments

 1. Super! Net mezelf een nieuwe workout gear gekocht en dacht net half uurtje geleden om een abonnement te schaffen op Freelectics…! Deze actie komt als geroepen!

 2. Leuke winactie zeg! Ik heb in maart de strong viking run en in september de dam tot dam loop dus ik zou graag mijn conditie nog wat willen verbeteren. Ik hoop dat deze app mij daarbij kan helpen!
  Xx maris

 3. Wauw, dit zou ik erg graag willen winnen omdat ik vorige week mijn abonnement op de sportschool af heb moeten zeggen. Ik heb jullie guide al gekocht en wilde er volgende maand mee beginnen, het zou super zijn als ik dan ook de app mag uit proberen! Ik ben nooit een hardloper geweest, ik zou het graag willen trainen.

 4. Zou echt super zijn om te winnen!!
  Ik vecht tegen een eetstoornis en het gaat dag voor dag steeds beter de fgcguide helpt me echt enorm!
  Ik heb me ingeschreven voor de 19km strong vicking om mezelf iets te bewijzen. De app zou me enorm helpen om het hardlopen goed op te pakken.

 5. Na 18 kilo te zijn afgevallen en mijn hele lifestyle om te hebben gegooid ben ik toe aan mijn volgende doel! Opbouwen om wat langere afstanden te kunnen hardlopen. Nu blijf ik steeds een beetje hangen. Ik weet dat er meer in zit! Dit gaat natuurlijk fantastisch helpen!!!!

 6. Wat een top actie! Ik ben afgelopen maand begonnen met een nieuwe lifestyle door gezonder te eten en ben hiermee al 4 kilo kwijt! Nou ben ik alleen nog op zoek naar een sport activiteit dat bij me past. Vroeger heb ik veel hardgelopen, maar door een blessure aan mijn heup kon ik dit heel lang niet doen. Inmiddels mag ik dat weer doen! Alleen ben ik helemaal terug bij af en ik weet niet waar ik beginnen moet.. Daarom zou ik heel graag deze actie als geroepen!

 7. Hardlopen is zo lastig om mee te beginnen. Ik start elke keer en dan na een tijdje kan ik de motivatie niet meer vinden. Het lijkt me superfijn om een goede ‘coach’ te hebben die mij inspireert, motiveert aan aanspoort om weer eens lekker te gaan rennen, ook in de regen of als het koud is! En aan de resultaten te zien, moet het met de conditie en het strakke lichaam wel goed komen 🙂

 8. Vorig jaar mei was ik in een top conditie en genoot van elke run. Nu wil ik zo graag opnieuw beginnen, maar mijn motivatie is niet te vinden ?. Maar om toch te beginnen, en weer een sportief lekker leven te krijgen hoop ik hiermee mijn motivatie te vinden! En hopelijk na 3 maanden weer helemaal fit te zijn!

 9. Wow door dit filmpje heb ik meteen zin om te gaan rennen! Ik ga tijdens de marathon in Rotterdam de 10 km lopen (voor mij een hele prestatie!), en ben daarvoor dan ook aan het trainen. Met dit vieze weer vind ik het wel heel moeilijk om mezelf te motiveren om toch te gaan, dus deze app komt als geroepen! Ook ben ik nu niet echt volgens een schema aan het lopen, waardoor ik me soms inderdaad een soort ‘kip zonder kop’ voel. Hoop heel erg dat ik dit win! Fingers crossed

 10. Ik probeer al een tijdje gezonder te leven en dit houd ook in dat ik me er toe probeer te zetten om hard te lopen. Alleen dit lukt me gewoon niet echt alleen. Ik doe het drie weken achter elkaar en dan stop ik weer omdat ik een keer geen zin heb. Ik heb daarom deze app nodig om me te motiveren en me te helpen met vooruitgang te boeken. Ik heb al vakaer naar dit soot apps gekeken, maar wil eigenlijk geen subscription aan gaan zonder het eerst uit te kunnnen proberen en dit zou een geweldige optie zijn. 🙂

 11. Ik zou graag willen winnen omdat ik het toch lastig vind ondanks dat ik een goed trainingsschema heb zelfstandig te gaan lopen en me aan mijn schema te houden. Ik hoop dat deze app mij kan helpen door mij te motiveren.??

 12. Ik zou dit graag willen winnen omdat dit er voor kan zorgen dat ik eindelijk kan genieten van mijn zomer !

 13. Na een blessure aan mijn middenvoetsbeentje ben ik de motivatie een beetje verloren.
  Ik was aan het trainen voor de 10k en dit wil ik zo graag weer kunnen, maar op de een of andere manier krijg ik die loopschoenen niet aan mijn voeten om te beginnen.
  Ik denk dat deze app mij de goede schop onder mijn bips geeft om er weer vol tegen aan te gaan.

 14. Leuke winactie! Ga de app zo gelijk bekijken.
  Begin deze maand ben ik eigenlijk weer begonnen met mijn grote hobby: hardlopen. Bijna 1,5 jaar geen meter kunnen lopen door ziekte en verkeerde medicijnen. Nu kan het eindelijk weer!
  Ik ben op zoek naar begeleiding om mijn doel van dit jaar halen: een halve marathon. Met deze coach app gaat het zeker lukken?!?

 15. Ik ben zo’n persoon die altijd een hekel aan hardlopen heeft gehad. Hardlopen? Bluh, moest er niet aan denken! Toch is het wel een onderdeel wat ik graag wil verbeteren, omdat ik gewoon mijn conditie wil verbeteren. Ik doe het dus heel soms wel. Alleen tijdens het rennen, besef ik me opeens dat het toch best een kick geeft! Ik wil dit gevoel vaker krijgen en zoek daarom een goede motivatie om dat hardlopen weer op te pakken en vooral door te zetten!! Zo’n app als deze klinkt daarvoor ideaal! 🙂

  Liefs,
  Selena

 16. Yes!! Na een aantal jaar flink uit de running (letterlijk) te zijn geweest door de ziekte van lyme ben ik na 8 maanden hersteld te zijn eindelijk full confidence om mezelf klaar te stomen voor running season 2016!! De eerste wedstrijd staat op 17 mei gepland, maar een 5k in de ronde van Bern, maar je moet ergens beginnen!! Ik ben al hard aan het trainen en deze app zal me de komende maanden goed kunnen helpen de beginners hardloopfase door de komen!! En dan beloof ik bij deze als ik win ook die hard te gaan en me voor deze zomer ook in te schrijven voor een 10k!!

 17. Ik moet niet winnen maar zou het graag winnen omdat ik na een blessure weer kan beginnen met het hardlopen. Mijn hele levensstijl was ingericht op het lopen maar toen ging het mis. Helaas zijn er ook de nodige kilo’s bijgekomen. Morgen start ik met de fitgirlcode guide en ik ga weer hardlopen, waar ik ontzettend naar uitzie.


Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *