Doe jij met hardlopen ook altijd aan een winterstop? Als de dagen donkerder worden (zeker nu de wintertijd weer is ingegaan!) kan het best tricky zijn om buiten te gaan sporten. Allereerst is er die falende motivatie, want: regen, kou en modder. Maar daarnaast is er ook het probleem dat je minder wordt gezien in het donker, en dat is hartstikke eng.

Dat het nu eerder donker is, betekent voor veel meiden het einde van het hardloopseizoen. De nadelen van hardlopen in de herfst en winter lijken bijna groter dan de voordelen. Er is de snijdende kou, die regen waardoor je tot je ondergoed doorweekt bent en je kunt na elk rondje je schoenen afspoelen door alle modder die erop is gespat. Niet heel uitnodigend om naar buiten te gaan dus, want je kunt ook binnen op de bank liggen of warm in de gym op de loopband trainen? Maar wie een buitensporter is, weet dat die frisse wind en afwisselende omgeving toch wel lekkerder zijn dan binnen naar een televisiescherm kijken. En dus wil je het liefst toch buiten sporten.

Asics

ASICS weet dit als toonaangevend hardloopmerk als geen ander en besloot haar verantwoordelijkheid te nemen. Geen verkeersongelukken meer doordat sporters ASICS-kleding dragen, moeten ze gedacht hebben. Want het designteam is achter de tafel gekropen en een heeft een te gekke collectie ontworpen: de 360 Protection lijn.

GOED BESCHERMD

Deze herfst/winter lijn bestaat eigenlijk uit twee (of drie, als je de schoenen meetelt) categorieën: Motion Therm en Motion Protect. Motion Therm is de onderste laag kleding, die je lekker warm houdt door de isolerende werking. Motion Protect is je waterafstotende, reflecterende en goed ademende buitenlaag. En eh, die schoenen dan? Dat zijn de GT-2000 4 Lite-Show Plasmaguard: water en modder glijdt hier zo vanaf door de speciale topdeklaag. Ideaal!

Met zo’n uniform kun jij die herfst en winter wel verslaan. Kou en regen kun je aan door die beschermende kleding, en (hoewel je natuurlijk altijd goed moet opletten!) over je zichtbaarheid hoef jij je ook niet meer druk te maken. Door alle reflecterende elementen op de kleding en schoenen word je direct gespot door automobilisten.

WIN EEN 360 PROTECTION JACK

Leuk extraatje! Jij kunt nu een 360 Protection Jack winnen! Laat op social media met #ASICSwintertijd en #fitgirlcode zien dat jij ook in de winter blijft hardlopen.

Heb jij ook altijd last van een herfstdip als het gaat om hardlopen, en komt dat ook door de kou en het donker? We zijn benieuwd of de 360 Protection lijn jullie kan helpen om toch de straat op te durven!

Disclaimer: dit artikel is in samenwerking met ASICS gemaakt. Dit verandert echter niets aan mijn mening, ik sta 100% achter dit artikel. 🙂

Recommended Posts

4 Comments

 1. De herfst is heerlijk en hardlopen in de kou zou ik graag willen doen. Ik heb alleen erg veel last van jeukende benen wanneer ik ga hardlopen, even een pauze neem (bijvoorbeeld voor een stoplicht) en daarna weer begin. Zo vervelend als je 3 km van huis bent en je moet naar huis lopen omdat hardlopen niet meer gaat met deze vreselijke jeuk. Ik vroeg mij af of meerdere mensen hier last van hebben? Ik heb het met name in de herfst/winter. Het zou iets met de bloeddoorstroming in je haarvaten te maken kunnen hebben maar ik heb nog nooit iemand over deze klacht gehoord en ik kan er bijna niks op internet over vinden, vandaar mijn vraag!

  P.S.: de Asics zijn tot nu toe de fijnste hardloopschoenen die ik ooit gehad heb!

  • Hey, ik heb dat probleem ook! In de winter bij mijn beter maar ik heb het ook wel met indoor sporten en dan bij mijn buik. Mijn huid slaat dan rood uit, heel vervelend. Wat het is en waardoor het komt weet ik helaas niet en dus ook niet hoe je het kunt voorkomen 🙁

 2. He Michelle en alle andere fit girls

  Moeite met de herfst dip had ik niet, ik had een vol seven heuvelen weekend op de planning in November en daar heb ik hard voor getraind die zaterdag de zevenheuvelenloop nacht gelopen en de volgende dag de zevenheuvelenloop en wat heb ik er van genoten!! Maar brrrr wat een weer was het Zeg daar Kon Mijn Kleding niet tegenop hoor! Het jack van asics staat dus hoog heel hoog naja boven aan op Mijn wensen lijstje en helaas de sint heeft hem niet gebracht heb nog Zo hard Gezongen! Want hij is niet Alleen warm en toch bentilerend genoeg hij is roze daar hou ik van Maar ook met die leuke reflecterende details!! Kan ik in de schemering ook Goed lopen en in het donker draag ik altijd lampjes!! Maar door Dit jack Ben ik nog beter te zien!! Bovendien past het prima bij Mijn asics lite show broek ? En kan ik op Mijn dynaflytes nog mooiere kilometers maken ?? En ook de selfies onderweg met een mooie roze Jackie ? Op Dit moment Ben ik iedere dag aan het hardlopen iets van jezelf uit dagen en sportief het nieuwe Jaar ingaan op naar een te gek 2017!! Ik hoop dat Jullie een te gekke sinterklaas hebben gehad en een hele mooie Kerst zullen hebben en een spetterend oud en Nieuw zullen vieren
  Oh en Mijn selfies die vind je terug op Instagram natuurlijk met de hashtag #fitgirlcode nu flink hard duimen en ondertussen genieten van iedere kilometer en workout want van sporten wordt ik altijd blij!
  Liefs Joyce

 3. Hi Michelle en team Fitgirlcode! Gelukkig geen dip, ben gek op hardlopen! Wel herstellende van een spierscheur dat proces gaf me wel een dip ?! Dit toffe Jack zou me warm en stylish de winter door helpen. Heb geprobeerd wat leuke plaatjes te delen! Ook leuk om alle andere entries te zien. Leuk hoe we elkaar motiveren! Laten we dit blijven doen en lekker genieten ?! Fijne zondag groetjes Patty (@pattyterharmsel)


Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.