Yoga in het Euromastpark

Fit & Training door fitgirlcode

Vorige week heb ik een yoga les gegeven in het Euromast park een groepje dames van Hallmark. Ik werd gevraagd door een vriendin van mij om in Rotterdam yoga te komen geven. Deze beginners les was wat anders dan normaal, met het thema ontspannen. 

 

Creative Studyoga 

De yogis van die dag werken allemaal in de Creative Studio van Hallmark. Zij zijn ontwerpers en zitten de hele dag achter de computer. Mijn taak als yoga docente is om iedereen van dienst te zijn. Zo heb ik deze les zodanig samengesteld dat iedereen mee kan doen, zich goed kan voelen en vooral kan ontspannen.

groeppicture

 

Yoga is voor iedereen

Iedereen kan mee doen met yoga en dat wil ik ook vooral benadrukken. Yoga is niet alleen voor de super lenigen, maar voor iedereen. Het beoefenen van yoga brengt zo veel voordelen met zich mee en kan voor iedereen iets anders betekenen. Vooral voor mensen die van 9 tot 5 op kantoor zitten kan yoga je weer in balans brengen. Er moet dan voornamelijk gefocust worden op de nek en onder-rug. Er zijn hier verschillende oefeningen voor en deze heb ik ook voornamelijk tijdens de les gegeven.

Outdoor yoga 

Met het mooie weer vind ik het altijd fijn om buiten les te geven. Voor yoga heb je eigenlijk niks anders nodig dan jezelf (niet eens een yoga mat). Omdat ik midden in de stad woon en niet zo ben opgegroeid, apprecieer ik de kleine natuurlijke momenten steeds meer. Het geeft mij altijd een fijn en speciaal gevoel om weer even wat dichter bij de natuur te zijn.

IMG_5362 copy

 

Zen

De locatie was perfect en het park was heel rustig. Hierdoor konden we allemaal echt tot rust komen. De zon scheen lekker op onze huid en de wind waaide langs ons heen. In de poses die wat langer gehouden moesten worden kon je je echt focussen op de natuur en dit gaf ons een rustgevend gevoel. Ik eindig de les altijd met Savasana en een korte meditatie. Hierna waren de dames helemaal zen.

savasana

 

Playtime IMG_5398 copy

Aan het eind van de les wordt er vaak nog gevraagd om wat tips voor bepaalde poses, vooral de hea
dstand. Een headstand is altijd goed om na de asana practice te doen om zo weer vers bloed naar je hoofd te brengen. Je hoeft niet altijd omhoog te komen. Zie de tutorial op mijn Instagram voor de beginners variatie waar je niet helemaal op je hoofd staat maar toch nog wel genoeg druk op je hoofd krijgt.

 

 

Healthy hour 

Na de practice hadden we een healthy hour met huisgemaakte sappjes en wat fruit. Iedereen was lekker aan het nagenieten en hun ervaringen met yoga aan het delen. Alleen maar goede vibes, precies wat ze nodig hadden na een lange werkdag.

IMG_9219 IMG_9218

 

In Den Haag geef ik iedere zaterdagmiddag les in het park. Dus wil je het een keertje proberen? kom gezellig mee doen. Like mijn FB page voor meer informatie over de lessen en wat meer foto’s van afgelopen keren. Hopelijk zie ik je een keertje! Namaste.