Zo creëer je jouw budgetproof thuis gym!

Fit & Training door anouk FG

Drukke planning waardoor je sportsessie er weer bij inschiet? Geen motivatie om door de kou naar de sportschool te gaan, of geen zin om vast te zitten aan een sportschool abonnement? Heel herkenbaar! Gelukkig zijn er tegenwoordig genoeg manieren om thuis je eigen mini sportschool te bouwen! En hiervoor heb je écht geen leegstaande kelder of duizenden euro’s aan sport apparatuur nodig. Wij leggen je uit hoe je thuis je eigen budgetproof gym creëert met minimale apparatuur, waarin je tóch de mogelijkheid hebt om variërende workouts te doen.

En dat begint bij het vinden van de juiste apparatuur. Een zoektocht op internet kan voelen als het zoeken naar een speld in een hooiberg. Welke site is betrouwbaar? Welke apparatuur heb ik nodig? Etc, etc. No worries, we got you! Op Orangeshop.eu vind je alles wat je nodig hebt om jouw homegym in te richten! So let’s get started!

Buikspiertrainers

Misschien doet de naam niet helemaal eer aan het product, want buiten dat je je buikspieren hier mee traint, zijn er enorm veel andere spiergroepen die je aanpakt bij het gebruik van buikspiertrainers. Op internet zijn honderden video’s en foto’s te vinden met uiteenlopende oefeningen van beginners tot gevorderden. Combineer een aantal oefeningen met wat HIIT-oefeningen en je hebt een goede full-body workout!

Elastieken en weerstandsbanden

Bij de meeste waarschijnlijk wel bekend, maar er zijn veel verschillende varianten! Zo verschillen ze voornamelijk in lengte, breedte en weerstand. Wanneer je een aantal verschillende lengtes en weerstanden hebt kun je er je hele lichaam mee trainen!  Ze nemen vrijwel geen plaats in beslag en zijn dus perfect voor thuis gebruik! Ook zijn ze al vanaf € 4,49 te verkrijgen! Op de website van Orangeshop.eu staat per elastiek of band uitgelegd voor welke spiergroepen hij geschikt is en ze geven zelfs voorbeelden voor oefeningen!

Trilplaat

Misschien wel het meest underrated fitness apparaat als je het mij vraagt. Vaak wordt gedacht: “Staan op een trillende plaat, wat gaat dat nu doen voor mijn lichaam?” Nou, best veel kan ik je vertellen! En er is ook veel meer mogelijk dan enkel rechtop te staan op deze plaat. Door de trillingen raakt je lichaam uit balans, waardoor je je spieren aan moet spannen om weer in evenwicht te komen. Een makkelijke manier om je spieren te trainen dus! Door je houding op de trilplaat aan te passen, zullen de trillingen naar specifieke spiergroepen gaan. Hierdoor kun je makkelijk en effectief bepaalde spiergroepen aanpakken. Je hele lichaam kan dus getraind worden met maar één apparaat. Tevens zijn trilplaten ook makkelijk op te bergen en dus perfect voor thuisgebruik!

Dus geen smoesjes meer over drukke dagen, slecht weer of weinig motivatie! Al is het maar een half uurtje. Dat is al beter dan niets. En met deze home workout tips hoef je zelfs je huis niet meer uit! Waar ga jij je home gym mee uitbreidden? De buikspiertrainers, elastieken en weerstandsbanden of een trilplaat. En een tip… Misschien een leuk cadeau voor de feestdagen?