Zo ligt jouw koffer als eerste op de bagageband

Lifestyle & Tips door Chloe

Ga jij binnenkort met het vliegtuig op vakantie? Let dan even extra goed op. Als er iets is dat vervelend is aan vliegen is het wel het eeuwige wachten op je koffer. Met een beetje pech komt jouw koffer als één van de laatste de band op. Gelukkig is dat nu voorbij. Met deze hacks ligt jouw koffer als eerste op de bagageband.

Koffer als eerste op de bagageband

Niemand heeft zin om na een lange vlucht nog eeuwen te wachten bij de bagageband. Naast dat je gewoon zo snel mogelijk naar je bestemming of naar huis wilt, stijgt bij iedere koffer die niet van jou is ook de spanning. Is mijn koffer überhaupt wel mee gegaan op de vlucht? Na lang wachten is hij er dan eindelijk. Maar ben je dit wachten zat? Dan hebben wij twee handige trucjes waardoor jouw koffer altijd als eerste op de bagageband ligt.

Breekbaar

De eerste truc is heel simpel. Wanneer je incheckt kun je bij de balie om een sticker vragen met ‘breekbaar’ of ‘fragile’. Dat betekent dat er extra voorzichtig mee om gegaan moet worden omdat er breekbare spullen inzitten. Hierdoor wordt je koffer waarschijnlijk ook als laatste ingeladen. En wat er als laatste ingaat, komt er als eerste weer uit en dus op de band terecht. Dag lange wachttijden!

Laat inchecken

Ben jij iemand die het liefst uren van tevoren op de luchthaven is? Dan is de kans groot dat jij altijd het langst staat te wachten op je bagage. Wanneer je als één van de eerste passagiers incheckt, gaat je koffer ook als eerste het ruim in. Je kan dus beter wat later aankomen zodat je koffer er ook als laatste ingaat. Dat scheelt je niet alleen tijd bij de bagageband, maar ook bij vertrek. Een win-win situatie dus.