Bananenbrood is én blijft geweldig. Ik neem het vaak mee in een bakje als mijn 4 uur snack, beetje dadelsiroop erop smeren en genieten. Dit brood doet het ook goed als ontbijt en dan zeker op zondag ochtend. Zonder al teveel gedoe heb je namelijk binnen een uurtje (waarvan 55 minuten wachten is) een heerlijke warme dadel banaan cake op tafel staan. Zo maak je veganistisch bananenbrood.


728x90 shop GIF banner

Ingrediënten:

Bereidingswijze:

  1. Verwarm je oven voor op 180 graden.
  2. Prak de bananen en voeg de havermout, havermelk, het bakpoeder en de 2 eetlepels gebroken lijnzaad toe.
  3. Zet dit even aan de kant terwijl je de rest klaar maakt.
  4. Doe de dadels in je keukenmachine, laat deze draaien tot je een dikke pasta hebt. Roer door de bananenmix.
  5. Voeg hier vervolgens de kokos, amandelen en kokosbloesemsuiker aan toe.
  6. Roer goed en giet dit in een ingevet bakblik.
  7. Zet het bakblik vervolgens 50 minuten in de oven, haal het daarna eruit en leg er een stuk aluminiumfolie overheen. Zo weet je zeker dat de bovenkant niet verbrandt, dit zou zonde zijn.

 

Zet het brood nog een kwartiertje terug. Prik er met een satéprikker een gaatje in. Als deze droog eruit komt is het brood goed. Laat het nog 10 minuutjes in een warme oven staan en haal het er daarna uit, laat het brood afkoelen en snij er een dikke plak vanaf, smeer er wat dadelsiroop op en geniet!

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *