De laatste week van de #PinkChallenge

Food & Recipes door fitgirlcode

We zijn bijna aan het einde van de #PinkChallenge gekomen en de afgelopen drie weken waren een super leuke en leerzame ervaring. Ik heb veel nieuwe recepten en oefeningen uitgeprobeerd die ik zeker in mijn dagelijks ritme ga opnemen.

Het doel van deze challenge is om samen voor een nieuwe uitdaging te gaan en door een maand lang gericht gezond en sportief te leven nieuwe patronen aan te leren. We weten allemaal dat het door de hectiek van de dagelijkse dag niet altijd mogelijk is om hier aan te vast te houden, maar het belangrijkste is dat je doet wat jou gelukkig maakt. De eerste stap naar een gezond en gelukkig leven is jezelf accepteren en kijken wat voor jou werkt.

Foodie

Ik houd ontzettend veel van eten en heb elke dag weer een constante strijd mezelf om de juiste balans te vinden tussen gezond leven en daar ook plezier uithalen. Natuurlijk is het belangrijk dat je je dagelijkse portie groenten en fruit eet, maar ontneem jezelf geen dingen. Wil je van het weekend genieten van een sappige hamburger en een lekker koud biertje? Gewoon doen! Daar is echt niks mis mee. Ik heb tijdens deze challenge ook gewoon sommige gerechten vervangen door andere maaltijden, of enkele cheat meals gehad en ik voel me daar absoluut niet schuldig over. We leven maar één keer dus wees niet te streng voor jezelf.

Verder heb ik de afgelopen drie weken veel nieuwe recepten uitgeprobeerd die ik graag in mijn eet patroon wil opnemen. Door de dagelijkse drukte eet ik vaak dezelfde dingen en houd ik vast aan een bepaalde routine waardoor ik snel uitgekeken raak op bepaalde gerechten. Deze challenge heeft mij laten zien dat je met enkele simpele ingrediënten een makkelijke en gezonde maaltijd in elkaar kan flansen zonder dat er veel tijd en energie in gaat zitten. In de toekomst wil ik deze variatie in mijn eetpatroon graag vasthouden. Daarnaast ben ik super blij met de Perfectly Pink Smoothie van innocent. Ik krijg hiermee niet alleen de juiste vitaminen binnen, maar ook de bouwstenen om op te kunnen sporten. En stiekem vind ik het ook wel heel lekker dat ik die blender even in de kast kan laten staan. Het scheelt me tijd, is makkelijk en daarnaast ook nog eens gezond!

Sportfanaat

Beweging is goed voor je en geeft een hoop energie, maar ook hier geldt weer dat je je zeker niet schuldig moet voelen als je een dag niet naar de sportschool kunt. Voordat ik aan deze challenge begon dacht ik dat een workout minstens een uur moet duren en wanneer je helemaal kapot bent achteraf het pas een succes genoemd kan worden. Dit is natuurlijk onzin. De video’s van Alicia hebben mij laten realiseren dat je door middel van korte en krachtige oefeningen net zoveel bereikt als een uur lang aan apparaten te hangen in de sportschool. Meer is niet altijd beter! Vooral de combinatie met de yoga video’s van Liberty zorgen voor een goede afwisseling en hiermee vind je de juiste balans voor lichaam en geest. Ik ben er achter gekomen dat yoga heel ontspannend werkt en het rust in mijn hoofd creëert.

blog4

 

De workouts van Alicia en Liberty zijn compleet verschillend, maar vullen elkaar mooi aan. En het mooiste is dat je ze beiden gewoon thuis op een matje kunt uitvoeren. Je hebt de gym helemaal niet nodig! Ik wil zeker proberen om deze afwisseling vast te houden. Mijn focus ligt heel erg op mijn lichaam en de constante druk dat ik er goed uit wil zien, maar ik heb ook geleerd dat het belangrijk is tevreden te zijn met jezelf en dat je lekker in je vel zit. Het is dus niet all about that booty!

En natuurlijk hebben we ook deze week voor jullie een nieuwe video samengesteld, waarin we nog één keer met zijn allen aan de slag gaan. Nog maar één weekje meiden dus haal alles uit de kast en ga ervoor!

En ook voor de laatste week geldt: vergeet niet al je foto’s op Facebook en Instagram te taggen met de hashtag #PinkChallenge en misschien win jij wel een limited edition #FITGIRLCODE tanktop EN Jogha Racerback Bra!

blog4a