(H)eerlijk stukje vlees

Food & Recipes door nadine FG

Vlees bevat essentiële voedingstoffen zoals eiwitten, mineralen en vitaminen. Over vlees bestaat nog weleens het beeld dat het ongezond is. Maar is dat ook zo? Een goed stuk vlees past volgens mij prima in een gevarieerd en gebalanceerd eetpatroon. Alles met mate, lijkt mij ook hier weer heel goed op te gaan!

Flexitariër

De vegetariër kennen we allemaal. Dat is iemand die geen vlees en geen vis eet. De pescetariër eet geen vlees, maar wel vis. Dan hebben we de veganist die zich volledig onthoudt van het gebruik van dierlijke producten. En de flexitariër wint de laatste jaren steeds meer terrein. Deze persoon is lekker flexibel en eet de ene dag wel vlees of vis, maar kan ook prima een paar dagen van de week zonder. Dat is niet alleen beter voor het milieu, maar ook hartstikke goed voor je lijf.

 

Wat werkt voor jou?

Vele jaren geleden at ik veel bewerkt voedsel en vlees. Sinds ik hiermee ben gestopt ben ik veel energieker en heb ik ernstige buikkrampen vaarwel kunnen zeggen. Ik heb een periode gehad waarin ik amper vlees at, ik kon mijzelf wel een pescetariër noemen. Na het lezen van boeken als de 'Voedselzandloper' heb ik vlees, en dan met name rood vlees, van mijn menu geschrapt. In bijvoorbeeld de 'Voedselzandloper' wordt gezegd dat rood vlees niet goed is voor je gezondheid. Ik denk dat het daarbij goed is om een onderscheid te maken tussen bewerkt en onbewerkt vlees. Af en toe een stuk onbewerkt puur vlees doet je gezondheid geen kwaad. Ik eet liever minder vaak een goed een eerlijk stuk vlees van een koe die een goed leven heeft gehad!

Cow Under

Een eerlijk stuk vlees is een goede bron van eiwitten die je als sporter erg goed kan gebruiken. Toen de intensiteit van mijn sportschema toenam, begon ik steeds meer trek te krijgen een goed stuk vlees. Visjes zijn lekker, maar met een goede steak maak je mij ook intens gelukkig. En als mijn lichaam aangeeft hier behoefte aan te hebben, wie ben ik dan om dat tegen te spreken? Via een collega kwam ik op de site van Cow Under terecht. Een prachtig stuk kwaliteitsvlees, rechtstreeks bij de boer vandaan en gekoeld bij jou thuisbezorgd. Maak me gek!

 

Cowunder

 

 

Entrecote

 

(H)eerlijk 

Puur en eerlijk. Klinkt goed, maar wat versta je daar onder? Dat zal ik uitleggen. Een puur en eerlijk stuk vlees is, volgens mij, een stuk vlees afkomstig van een koe die lekker in de buitenlucht graast en niet preventief wordt behandeld met antibiotica. Ook nadat de koe is geslacht, wordt het vlees niet bewerkt. Dat noem ik een puur en eerlijk stuk vlees! Cow Under levert vlees van de Angus os. Hun koeien hebben alle vrijheid op een enorm stuk land in Australië en zijn gegarandeerd vrij van antibiotica. En de smaak? Perfect! Ik heb de ossenhaas een aantal keer besteld en op de foto's in dit artikel zie je de entrecote, die ook zeer goed in de smaak viel. Je krijgt van Cow Under vlees geleverd in 1 stuk. De ossenhaas is bijvoorbeeld 1,7 kilo en snijd je tot ongeveer 10 steaks. De entrecote is 3,1 kilo en goed voor ongeveer 16 stukken. Het snijden van mijn eerste ossenhaas voelde wat onwennig, maar inmiddels draai ik mijn hand er niet meer voor om!

 

EntrecoteGerecht

 

Een (h)eerlijk stuk vlees is niet alleen hartstikke lekker, maar ook prima in te passen in een gezonde levensstijl. Een ideale eiwitbron en heerlijk bij een salade, op de BBQ of bij een gerecht met groenten en zoete aardappelfrieten. Wil je weten hoe ik mijn perfect gebakken steak eet? Volg mij dan op instagram.