Guilty pleasures tijdens de #PinkChallenge

Food & Recipes door fitgirlcode

Twee weken bezig met de #PinkChallenge en still going strong! Houden jullie Fit Girls het een beetje vol? Ondanks één cheat day is het mij heel goed bevallen.

Cheat day

We zijn ook maar mensen en ook ik kan ook niet altijd de verleidingen van het dagelijks leven weerstaan. Hoewel ik me heb voorgenomen de hele challenge vol te houden en clean te eten, heb ik de tiende dag toch een kleine cheat dag gehad. Tijdens deze drukke werkdag heb ik wat dropjes gesnoept en toen ik ’s avonds thuis kwam heb ik de avond afgesloten met een reep chocolade en een glas rode wijn. Een cheat day hoort er gewoon bij en je moet ook niet altijd te streng zijn voor jezelf. Dit betekent niet dat jullie meiden nu allemaal die reep chocolade die je hebt verstopt uit de kast moeten halen, maar voel je niet schuldig als het even niet lukt of iets eet wat niet op de kalender staat. Uiteindelijk is het doel van deze challenge om nieuwe dingen uit te proberen, deze te combineren, en daarna zelfs in je voedingsschema op te nemen. Het is belangrijk dat jij je prettig voelt bij wat je eet en dat je lekker in je vel zit. Dus kop op als je even een minder dagje hebt die niet gaat zoals je wilt. Morgen is weer een nieuwe dag!

Fruit benefits

Koffie is mijn guilty pleasure en toen ik aan de #PinkChallenge begon, dacht ik dat ik dit vooral zou missen maar het blijkt reuze mee te vallen. Ik heb geprobeerd mijn cafeïne shot te vervangen door een vitamineshot. Elke keer als ik hunker naar een kop koffie drink ik de Perfectly Pink smoothie van innocent. Waarom? Omdat deze sapjes boordevol fruit zitten en, zoals we allemaal weten, dit zeer gezond is. Fruit bevat weinig calorieën, veel vezels, veel gezonde suikers, vitaminen en mineralen die ervoor zorgen dat je lichaam en geest goed functioneren. Het zit boordevol met vitamine C en dit is belangrijk voor een goede weerstand. Daarnaast krijg je van fruit meer energie zodat je er op een actieve dag lekker tegenaan kan. Een fruitsapje is daarom voor ons Fit Girls een mooie kickstart van de dag en zorgt ervoor dat je een positieve boost krijgt! Met het sapje van innocent zit je helemaal goed aangezien het geen toegevoegde suikers bevat en je dus puur en alleen fruit drinkt. En het smaakt ook nog eens heerlijk!

Two more weeks

Wat staat ons te wachten? In de derde en vierde week van het voedingsschema worden de recepten van de eerste twee weken gecombineerd. Het is niet nodig om elke dag weer nieuwe gerechten te maken, maar je kan ook bepaalde eetgewoontes in je voedingsschema opnemen. Het ontbijt is mijn lievelingsmaaltijd en het liefst zou ik heel de dag door havermout eten. Ik probeer zoveel mogelijk variatie toe te passen door elke keer een ander stuk fruit te kiezen. Zo blijft het altijd weer een feestje wanneer ik ’s ochtends aan het ontbijt zit. In het weekend kies ik meestal voor pannenkoeken omdat ik deze ook veel te lekker vind en het mij een weekend gevoel geeft. Het is ook zeker belangrijk om maaltijden te kiezen waar je met plezier naar uitkijkt en gelukkig van wordt. Anders wordt het leven wel heel saai. Verder willen we het jullie natuurlijk niet al te lastig te maken om de komende twee weken weer met nieuwe recepten aan de slag te gaan. Het belangrijkste is om een goede balans te vinden in je eetpatroon en de juiste voedingsstoffen met elkaar te combineren. Eiwitten, koolhydraten, vetten, vitaminen en mineralen zijn allemaal voedingsstoffen die ons lichaam nodig heeft om elke dag weer goed te kunnen functioneren. Veel mensen zijn bang om bijvoorbeeld te veel koolhydraten te eten, maar je lichaam heeft het echt nodig en het is een belangrijke bron van energie.

blog3

Workout

En vergeet niet te blijven bewegen meiden! Het geeft je een lekker en energiek gevoel. Ik voel me altijd ontzettend fris en blij als ik een paar dagen per week sport en het geeft me een zelfverzekerd gevoel. Het is echt niet nodig om elke dag helemaal kapot te gaan in de sportschool, maar het is wel belangrijk om lekker bezig te blijven. Kijk wat voor jou werkt en pas dit toe in je routine. Ga je liever voor een killer workout of wandel je graag door het bos? Het kan allemaal. Ook deze week hebben we voor jullie een video geplaatst waarin onze Fit Girl Alicia met nieuwe workouts er voor zorgt dat jullie lekker gaan zweten. Check it out en ga gelijk aan de slag. We can do this girls!

 

VOOR BEGINNENDE FIT GIRLS

 

VOOR DE ADVANCED FIT GIRLS