HOTSPOT: The Poké Box in Rotterdam

Food & Recipes door shelley

Eerder hebben we al eens het genoegen gehad om langs The Poké Box te gaan, dus wij sprongen een gat in de lucht toen we hoorden dat ze er nog een filiaal bij hebben in Rotterdam. Nog een plek waar je hun heerlijke poké bowls kunt verslinden! We konden dan ook niet anders dan er een keertje heen te gaan en te testen of het weer zo lekker zou zijn.

Waar in het andere filiaal op de Posthoornstraat alles box-shaped is, hebben ze bij Weena de indeling iets aangepast. Denk aan meer groen, hout en meer ruimte achter de toonbank. Wel zo fijn voor de medewerkers en je poké bowl kan nóg sneller in elkaar gezet worden. Er zijn meer dan genoeg fijne plekjes om te zitten zonder dat je te dicht op elkaar zit. Je merkt al meteen dat het een populaire spot is onder Rotterdammers. Wij namen plaats aan het raam, waar je gezellig kunt kletsen, maar ook naar buiten kunt kijken.

the poké box rotterdam

the poké box rotterdam

Wij zijn direct na onze werkdag vanuit kantoor naar The Poké Box gegaan. Toen we om 6 uur binnen liepen, was het nog rustig, maar al gauw stroomden er steeds meer mensen binnen. Sommigen om daar te genieten van een gezond en verantwoord etentje, maar ook velen halen een bowl af. Wist je trouwens dat je ook zo'n lekkere poké bowl thuis kunt laten bezorgen? Zowel bij Thuisbezorgd als Deliveroo kun je hiervoor terecht.

Keuze stress

Je kunt bij The Poké Box kiezen of je je bowl helemaal zelf wilt samenstellen of dat je voor een van de signature boxes gaat. Mede-Fit Girl Maxime ging voor een zelfbedachte bowl met bruine rijst en sla, edamame, mais, komkommer, surimi, zeewier, avocado, tonijn en zalm en nog veel meer lekkers. Zelf zag ik zó veel lekkere ingrediënten dat ik er keuze stress van kreeg; ik vraag me dan altijd af of ik de beste keuze heb gemaakt. Daarom vertrouwde ik op de kennis van The Poké Box en ging ik voor een signature box; de Shrimpilicious met mango, garnalen, wortel, surimi, rode bieten, zeewier en nog meer.

the poké box rotterdam

Healthy hotspot

Wat ik mega fijn vind aan The Poké Box is dat je er zowel gezellig kunt zitten als even een snelle maaltijd halen én dat het een gezond maaltje is! Soms wil ik tussen afspraken door snel wat eten, maar dan kom je helaas al snel uit op een vette hap. Nu zit er om de hoek bij Rotterdam Centraal een verantwoord alternatief, welke ook nog eens onwijs lekker is. Ik heb wel eens thuis geprobeerd om een poké bowl in elkaar te draaien, maar veel verder dan rijst, vis, wat rauwe groenten en sojasaus kwam ik niet. Dat is niet te vergelijken met The Poké Box waar ze alle proteïne in de bowls marineren met een speciale dressing en alles net wat lekkerder smaakt.

Ik had nog niet veel poké bowls op (op dat fiasco thuis na), maar dit is zeker weten een aanrader. Ik vermoed dat je mij hier nog veel vaker kunt gaan vinden! ;) Bezoek The Poké Box op Weena 689 in Rotterdam. Laat je het ons weten als je langs bent geweest?