Gezonde lasagne met gegrilde aubergine
Ik ben een sucker for Italian food. Toen een date laatst aan me vroeg hoe vaak ik pasta at, zei ik: ehh, eigenlijk nooit meer! Hij vond dat heel raar, maar ik heb uitgelegd dat toen ik nog 5 keer per week pasta at, ik er ook wel een beetje anders uit zag.
Ik kan het namelijk dan ook niet bij één keer opscheppen laten en het liefst eet ik het met parmezaanse-kaassaus die je maakt met verse slagroom. En dan nog extra parmezaan er overheen natuurlijk, want dat is een instant happy-maker. Maar om toch een fijn figuurtje te houden, vervang ik mijn pasta bijna altijd met courgette-slierten, die je makkelijk maakt met de spirelli. Heerlijk! Maar vandaag deel ik mijn gezonde lasagne met gegrilde aubergine met jullie. Aubergine heeft een zachte structuur en is een hele smaakvolle vleesvervanger.
Ingrediënten voor 2 personen
- 1 aubergine
- 1 courgette
- bakje (kastanje)champignons
- (bos)ui
- biologische tomatensaus (geen suiker en zo puur mogelijk)
- kwark
- (verse) basilicum
- oude kaas of geitenkaas voor een nog gezondere versie
Hoe maak je hem?
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Snij de aubergine door de lengte in plakken van 1 cm. en grill ze in een grill-apparaat, in de oven of bak ze in de pan. Dit worden je gezonde lasagne-bladen.
- Snij de overige groente klein en wok ze even snel op het vuur. Voeg de tomatensaus toe en roer alles goed door elkaar. Zet het vuur uit en meng de verse basilicum er doorheen.
- Leg een aantal plakken gegrilde aubergine in een ovenschaal en schep 1/3 van de saus eroverheen.
- Roer er een paar scheppen kwark doorheen, of wat van de kaas/geitenkaas.
- Leg weer laag aubergine op de saus, daar bovenop weer een laagje saus. ga zo door tot alles op is. Het maakt niet uit of je eindigt met de saus of de aubergine.
- Bedek de bovenste laag met (geiten)kaas en zet de schaal 20-25 minuten in de oven tot de kaas lekker gesmolten en knapperig is! Langer hoeft niet, want al je ingrediënten zijn dan al gaar.
Hij is wat slapper dan een gewone lasagne, maar echt superlekker! Je kunt er een simpele salade van tomaten, sla en olijven bij serveren. Buon appetito!