Zo vaak zou je eigenlijk naar de kapper moeten

Beauty door Chloe

Als er een fijn gevoel is, is het wel het moment dat je met een vers geknipte coupe de kapper uitloopt. Ga jij altijd pas als je haarpunten gespleten zijn en afbreken? Dan ben je waarschijnlijk al te laat. Wij vertellen je hoe vaak je naar de kapper zou moeten gaan.

Verschillende haartypes

Op de vraag hoe vaak je naar de kapper zou moeten, is niet zo makkelijk een antwoord op te geven. Dit heeft namelijk alles te maken met jouw haartype. Iedereen heeft ander haar. Kort, lang, gekruld, stijl en ga zo maar door. Benieuwd hoe vaak jij naar de kapper zou moeten gaan? Lees dan snel even verder.

Stijl haar

Heb jij stijl haar of een kleine slag in je haar? Lucky you! Met dit haartype kan je namelijk heel lang rondlopen met jouw coupe. Dat scheelt niet alleen weer tijd voor een kappersbezoek, maar ook aardig wat geld. Het beste is om om de 10 tot 12 weken een afspraak te maken bij de kapper om je haar zo lang mogelijk mooi te houden.

Krullend haar

Heb jij een mooie volle bos met krullen? Dan ligt het er vooral aan wat je precies wil met je haar. Ben je tevreden met de lengte van je haar en de stijl? Dan kan je iedere drie maanden een bezoekje aan de kapper brengen. Wil je het laten groeien? Dan kan je dit zelfs uitrekken naar een half jaar.

Dik haar

Is jouw haar van nature erg dik? Dan hoef je niet zo vaak naar de kapper te gaan. Om het half jaar is met jouw haartype meer dan voldoende om een mooie coupe te behouden.

Dun haar

Ben jij één van de pechvogels met heel dun haar? Dan zal het sneller afbreken en model verliezen. Het laatste dat je wil is natuurlijk dat het afbreekt. Daarom kan je het beste iedere twee maanden naar de kapper om erger te voorkomen.

Beschadigd haar

We weten allemaal dat het verven of stylen van je haar met hitte niet goed is voor onze lokken. Toch kunnen we het niet laten en is de kans dat het beschadigt groot. Is dit bij jou het geval? Dan kan je het beste iedere acht weken je haar laten knippen. Alleen even de puntjes eraf en je bent weer good to go.