Zo verbrand je makkelijk extra calorieën tijdens je dagelijkse routine

Tips door Chloe

Iedere dag naar de sportschool? Dat houdt bijna niemand vol. Een dagje rust af en toe is daarbij ook goed voor je lichaam om te herstellen. Dat betekent natuurlijk niet dat je op die dag geen calorieën kan verbranden. Extra calorieën verbranden kan namelijk heel makkelijk in je dagelijkse routine. Wij vertellen je hoe.

Pak de fiets

Ga jij met de auto of het OV naar werk of school? Als je niet al te ver woont, dan kan je natuurlijk ook gewoon op de fiets. Is het toch een stukje fietsen? Dan hoef je dit natuurlijk niet iedere dag te doen. Maar als het lekker weer is, dan is het toch geen ramp om een paar keer per week de fiets te pakken? Zo heb je meteen een ochtend workout te pakken en op de terugweg kan je heerlijk je hoofd leegmaken in de buitenlucht. 

Traplopen

Het zal je verbazen hoe vaak je een roltrap of lift gebruikt. Op school of werk zijn er vaak liften te vinden en op het trein- of metrostation pak je automatisch de roltrap. Maar je kan natuurlijk ook gewoon de trap pakken. Zo zet je je beenspieren toch nog even aan het werk. Wist je dat je met traplopen zelfs meer calorieën verbrandt dan met joggen? Je verbrandt zo’n 10 calorieën per minuut. Dat klinkt weinig, maar dat zijn toch 560 calorieën per uur. Hup die trap op!

Huishouden

Wist je dat je met huishoudklusjes enorm veel calorieën kunt verbranden? Denk aan afwassen, stofzuigen of de badkamer schoonmaken. Door deze klusjes te doen verbrand je niet alleen wat extra’s, maar is je huis ook nog eens spik en span. Sla die huishoudelijke klusjes dus zeker niet af.

Weg met die bureaustoel

Dat je staand meer calorieën verbrandt dan zittend weten we allemaal. Wanneer je veel achter je computer werkt dan zal je gemiddeld wel zo’n acht uur op een dag zitten. Oei. Maar wist je dat je tegenwoordig ook bureaus hebt waar je aan kunt staan? Dan verbrand je dus al automatisch veel meer calorieën. Lijkt dit je niks? Dan kan je ook kiezen voor een fitnessbal in plaats van een stoel. Zo wordt je gedwongen de juiste houding aan te nemen en span je gedurende de hele dag je spieren aan.