Klaar voor 2023? 5 tips om je zorgverzekering te vergelijken

door Elsemieke

Ieder jaar in november maken de zorgverzekeraars de nieuwe premies voor het volgende jaar weer bekend. Dat is handig, want als jij van plan bent om te switchen van zorgverzekering, dan wil je wel weten waar je de goedkoopste variant af kunt sluiten natuurlijk. Je zorgverzekering vergelijken doe je met onze 5 handige tips.

Zorgverzekering vergelijken: 5 x tips

We kunnen er niet omheen: een zorgverzekering afsluiten is niet onze grootste hobby. Toch is het wel noodzakelijk om ieder jaar in november of december even na te denken of jouw zorgverzekering nog wel bij je past. Kan je immers een hoop geld mee besparen! Ga jij misschien ook switchen van zorgaanbieder of wil je weten of je nog op de juiste plek zit? Je zorgverzekering vergelijken doe je met onze 5 handige tips!

  1. Vergelijk zorgverzekering met een goede vergelijkingssite

Je kunt het maar beter goed geregeld hebben voor 2023! Voor je het weet, sta je oliebollen af te halen bij de kraam en popt de eerste fles champagne al open. Staan de hapjes al op tafel? Een vergelijkingssite weet precies welke zorgverzekering bij je past en waar bepaalde zorg het goedkoopste is. Het vergelijken van zorgverzekering is voor hen dagelijkse kost: profiteer hiervan!

2. Verhoog je eigen risico

Staat er niet veel op je zorgplanning voor komend jaar? Misschien is het dan handig je eigen risico omhoog te gooien. Met elke stap waarmee je je eigen risico verhoogt, krijg je korting op je maandelijkse premie. Dit is echter wel alleen handig om te doen wanneer je verwacht geen zorgkosten te maken, bijvoorbeeld wanneer je een uitstekende gezondheid hebt en geen gebruik maakt van zaken als de fysio, uitgebreide tandarts of een bril.

3. Denk goed na over welke zorg je nodig hebt

Echt voorspellen wat je aan zorg nodig hebt komend jaar, is lastig. Maar, er zijn wel dingen die je wél kunt weten. Ga je naar een psycholoog of wil je dat in het komende jaar gaan doen? Stel je zorgverzekering hier dan op af. Misschien ben je wel zwanger en weet je dat je een verloskundige nodig gaat hebben in 2023. Kritisch naar je huidige zorgverzekering kijken en of je deze zorg ook daadwerkelijk nodig gaat hebben in 2023, kan je enorm veel geld schelen.

4. Betaal je premie in een keer voor een jaar

Heb je een financiële meevaller, krijg je een dertiende maand of keert je baas die vette bonus uit? Dan kun je ervoor kiezen om je premie in een keer te betalen in plaats van elke maand. Bij veel zorgverzekeringen levert dit soms wel drie procent op. Scheelt toch!

5. Zorgverzekering 18 jaar: blijf nog even bij je ouders op de polis

Ben je 18 jaar geworden, dan moet je zelf een zorgverzekering afsluiten. Het makkelijkste is om nog even op die van je ouders te blijven. Je kan dan meeverzekerd blijven met je ouders, maar niet langer gratis.

Met deze dagelijkse gewoonten verbrand je extra calorieën

Relevante Artikelen

Niets gevonden om hier te tonen.