10 Fit Girl feitjes over Lotte

Lifestyle & Tips door lotte

Ik vind het altijd onwijs leuk om de Fit Girl 'confessions' van anderen te lezen. Waarschijnlijk omdat ik mijzelf vrijwel altijd in negen van de tien punten herken en ze dan ook met een schaapachtige grijns achter mijn laptopje zit te lezen. Om jullie, hopelijk, hetzelfde gevoel van herkenning te geven heb ik mijn eerste 10 Fit Girl feitjes voor jullie op een rijtje gezet. Uiteraard heb ik nog véél meer eigenaardigheden, maar om te voorkomen dat jullie mij massaal uitlachen houd ik het voor deze keer bij tien feitjes. Fit Girl Lotte een héél klein beetje met de billen bloot. Here we go!

Mijn 10 Fit Girl feitjes!

  • Voordat ik tijdens CrossFit aan mijn WOD kan beginnen moet alles recht liggen (lees: parallel aan de voegen van de tegels) en logisch zijn opgesteld. Als ik na het deadliften bijvoorbeeld sit-ups moet maken, leg ik altijd mijn matje net achter de barbell zodat ik mezelf achterover kan laten ‘vallen’ en meteen door kan met mijn sit-ups. Ik neem er ook rustig de tijd voor om dit alles uit te kienen; anders kan ik gewoon niet beginnen. Een beetje OCD is oké, toch?
  • Ik wil altijd het lekkerste voor het laatst bewaren. Dit had altijd als gevolg dat ik een koud biefstuk op mijn bord had liggen, dus inmiddels heb ik wat wijzigingen aangebracht in deze tactiek.
  • Wanneer ik uiteten ga eet ik liever twee voorgerechten en een hoofdgerecht dan een standaard driegangenmenu. Don’t get me wrong: ik ben hartstikke gek op toetjes maar de meeste restaurants hebben gewoon andere ideeën over toetjes dan ik. Doe mij maar gewoon een bolletje Italiaans schepijs, of vier.
  • Biefstuk en gegrilde tonijnsteak zijn mijn all time favourites. Wanneer dit op een menukaart staat en goed gebakken wordt, heb je mij al in de pocket!
  • Ik heb een onwijze hekel aan mensen die in de sportschool, om welke reden dan ook, meerdere apparaten bezet houden. Hallo: je bent niet alleen op de wereld!
  • Tijdens krachttraining wil ik altijd op ronde setjes uitkomen: 10, 15 of 20 herhalingen of bijvoorbeeld 10, 15 of 20 minuten op de arc-trainer. Wanneer ik ga hardlopen wil ik ook altijd op een hele kilometer uitkomen, zo niet: loop ik gewoon door tot de volgende hele kilometer. Ik ben hier vast niet de enige in, toch?
  • Eten komt me snel mijn neus uit. Zo heb ik een lange tijd veel sushi gegeten om mijn cravings te stillen, maar nu is ééns in de paar maanden wel voldoende. Zodra iets mijn neus uitkomt, dan hoef ik het ook écht even niet meer. Dit is dan ook een van de redenen waarom ik vrijwel nooit twee dagen hetzelfde eet en per dag mealprep.
  • Je kan me wakker maken voor….. helemaal NIKS: just let me sleep! Eten doe ik de volgende ochtend wel weer. Maar als het dan toch tijd is om wakker te worden, kan je me intens blij maken met pancakes, wafels of een lekker havermoutpapje met banaan. Carbs, just give me carbs.
  • Ik heb geen guilty pleasure, ik heb er meerdere. Hamburgers, pizza, chips, snoepjes, donuts, ijs: mijn cheatdagen zijn een feestje. Ik kan op die dag met gemak een uur in de supermarkt hangen, met een tas vol guilty pleasures terug komen en vervolgens nog een uur in de keuken staan ienemienemutte welke ik als eerste ga opeten. Meestal pak ik van alles een beetje en offeren mijn ouders zich op voor de rest.
  • Tussen de setjes door flex ik wel eens stiekem voor de spiegel om te kijken hoe de zaken ervoor staan. Stiekem ja, want die #schaamtelozegymselfies in een overvolle gym zijn toch niet echt voor mij. Pas in de kleedkamer tover ik m'n telefoon uit mijn gymbag en maak ik soms, als niemand kijkt, wel eens flitsende, flexende selfie.

Pfieuw, dat waren ze: 10 van mijn eigenaardige Fit Girl feitjes. Herken jij jezelf hierin? Of juist totaal niet? Laat dan zeker even een reactie achter onder het artikel! Wil je me nóg beter leren kennen, volg me dan ook op mijn Instagram @lifewithlot!