Brief aan Ewout: whaddup met street flowen?

Lifestyle & Tips door anna FG

Anna en Ewout schrijven brieven aan elkaar, waarin ze iedere keer een prangende vraag, dilemma of frustratie beschouwen. Ewout vanuit het unieke oogpunt van de man, Anna op haar beurt vanuit het weergaloze oogpunt van de vrouw. Helemaal begrijpen zullen ze elkaar nooit, maar toch doen ze een poging. Niet geschoten is altijd mis! Dus als je prangende vragen, levenskwesties of dilemma’s hebt, leg ze aan ons voor in de comments hieronder. Schunnig, gênant en provocerend; Anna en Ewout deinzen nergens voor terug!

Hoi Ewout,

We hebben dit jaar een zachte herfst, en dat heeft tot gevolg dat fietsen met een jas soms heel warm is. Daarom deed ik hem laatst uit. Nou dat heb ik geweten! Ik heb namelijk een racefiets (waardoor je meer voorover leunt dan bij een normale fiets) en dus showde ik blijkbaar mijn decolleté. Subtiel. Want ik had echt geen laag uitgesneden, strak t-shirt aan ofzo. Ik was me er pas bewust van toen een man-mens in het voorbijgaan riep: 'Zo hé! Geile tieten!' Ik schrok er gewoon een beetje van. Fietste ik erbij als een sloerie?

Ik weet heus wel dat het een bepaald type man is die voorbijgaande vrouwen van dit soort commentaar voorziet, maar toch vraag ik me het volgende af: Heeft iedere man stiekem de drang om dit soort dingen naar vrouwen te spuwen, maar houden de meeste zich in omdat het sociaal toch niet echt geoorloofd is? Ik gok dat jij niet het soort man bent die 'geile tieten' roept naar vrouwen op straat, maar riep of fluisterde je dan wel eens verfijndere leuzen zoals: Hé prinses, wat zie jij er prachtig uit vandaag. - Ik spreek in de verleden tijd omdat ik er vanuit ga dat je dat niet meer doet nu prinses Bo in je leven is. (Wee je gebeente!) - En weet je dan toevallig ook of dit soort spraakzame mannen uitzijn op een reactie van onze kant? Ik denk namelijk van niet. Ik ben wel eens in een gekke bui van mijn fiets gestapt en zei: Natuurlijk mag je achterop bij mij op de fiets! Dat was namelijk de vraag: 'He meisje, waar ga je naar toe? Mag ik bij jou achterop de fiets?' De beste man/jongen kreeg bijna tranen in zijn ogen van angst, dus ben ik maar doorgefietst. Vrij teleurstellend. Ik had wel zin in een spannend avontuur met vreemde man. Oké, laten we er even van uitgaan dat het een eenzijdige dialoog is van jullie (mannen) kant, en dat er niet wordt verlangd dat wij vrouwen reageren. Misschien kunnen we het dan een verbale zaadlozing noemen. Soms dan zit het je zo hoog en dan moet het er gewoon uit. Zoiets?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Een andere benadering kan de volgende zijn: jullie denken dat we het stiekem leuk vinden en doen ons er eigenlijk een plezier mee. Ik moet zeggen dat hier een kern van waarheid in schuilt. Maar die vlieger gaat alleen op voor subtiel gladde complimenten zoals: 'He prinses, wat zie je er prachtig uit vandaag.' Dat geldt absoluut niet voor: Zo hé geile tieten!" En dan maakt het ook nog wel uit of het een 15-jarig ettertje is of een subtiel zwetende Coca-Cola man. Nou ja, een beetje. Want toen ik laatst door een 15-jarig ettertje bij de Albert Heijn hitsig werd toegelachen en daar 15 extra bestekzegels aan overhield, maakte me het eigenlijk niet zo veel uit. Ergens is de hoeveelheid (ranzig) commentaar die je ontvangt toch een soort graadmeter voor hoe goed je in de markt ligt. Toen ik 20 kilo zwaarder was kreeg in zonder dat ik het doorhad minder straat-complimenten. Ik moet toegeven dat ik ze ook niet echt miste. Maar toen ik een paar kledingmaatjes gekrompen was, viel het me wel ineens op dat mijn straat-fans weer terug waren van weggeweest. Het gaf me toch het gevoel van: Jup, still got it! Ergens ben je toch een beetje teleurgesteld als je op één van de eerste warme lentedagen in je fladderjurkje op de fiets springt en je krijgt gewoon nul feedback. Dan ga je bijna aan jezelf twijfelen...

De aap komt langzaam uit de mouw. Ik vind dat 'street flowing' is toegestaan, mits er nagedacht wordt over hetgeen je de vrouw in kwestie toe blert. Laten we het wel een beetje chique houden boys. Ewout, als jij dit nou aan je vrijgezelle vrienden doorgeeft, dan maken we alvast ergens een begin. Of laat ze deze blog lezen om doorfluister-taferelen te voorkomen. Wie weet gaan we viraal en wordt street flowen het nieuwe Tinderen. Kun jij workshops geven over de do's and dont's en succesverhalen delen. Ik zie er een toekomst in! Let me know what you think!

Liefs Anna

Benieuwd naar Ewout's antwoord? Lees het hier.