Interview met Victoria Secret model Robin Holzken en pro surfster Victoria Vergara: Waarom World Oceans Day zo belangrijk is

Lifestyle & Tips door robin-den-besten

Vandaag is het World Oceans Day: een dag die compleet in het teken staat van de noodzaak om de oceaan schoon te maken en waarbij we er met z’n allen voor proberen te zorgen dat de vervuiling stopt. Iets wat wij heel belangrijk vinden en gelukkig zijn we niet de enigen! Afgelopen donderdag interviewden we Robin Holzken (Victoria Secret model) en Victoria Vergara (pro surfster) over hun samenwerking met de duurzame lijn van O’Neill en hoe zij hun steentje bijdragen aan het opruimen van de oceaan.

World Oceans Day

Het liefst zouden we natuurlijk willen dat het probleem van de vervuiling van de oceaan er niet eens was, maar helaas is dit wel iets waar we niet omheen kunnen.  Als we dit namelijk met z’n allen aanpakken, kunnen we er beetje bij beetje voor zorgen dat de oceaan schoon wordt en weer volop kunnen genieten van al het moois wat de natuur met zich mee brengt. Omdat we geloven dat we meer bereiken door samen te werken, hebben we de twee ambassadeurs van O’Neill gevraagd hoe zij dit aanpakken.

Q: Waarom ben je ambassadeur geworden voor O’Neill en hun initiatief om de oceaan op te ruimen?

Victoria: Als surfer spendeer ik veel tijd in de zee en zie ik de directe gevolgen van al het plastic wat momenteel in de oceaan drijft. Daarom vind ik het belangrijk om samen te werken met een merk dat dit ook inziet en probeert om hier verandering in te brengen. Het feit dat O’Neill zich inzet voor het schoonmaken van de oceaan en tegelijkertijd leuke kleding kan maken, is natuurlijk helemaal fantastisch.

Robin: Ik reis veel, zie ook veel stranden en ben graag in de zee. Ik vind het jammer om te zien hoe de oceaan eraan toe is en om al het plastic te zien drijven. Daarom vind ik het geweldig dat een groot merk als O’Neill de stap neemt om er iets aan te doen en een verschil te maken.

Q: Jullie hebben allebei een groot aantal volgers online, vinden jullie dat je daardoor een voorbeeld moet geven in dit onderwerp?

Victoria: Absoluut, het is heel makkelijk om andere mensen bewust te maken via social media. Wanneer ik ga surfen, haal ik vaak plastic van het strand en deel ik dat met mijn volgers. Ik maak er een soort spelletje van om hun aan te moedigen hetzelfde te doen. Ook de jonge generatie bevindt zich op social media en zij leren dus op een laagdrempelige manier hoe belangrijk dit onderwerp is.

Robin: Ja, ik vind dat social media gebruikt moet worden om een positieve boodschap te delen en het schoonmaken van de oceaan is hier een voorbeeld van. Je kunt met z’n allen een groot verschil maken en het is natuurlijk super als wij dit kunnen aanmoedigen.

Q: Wat doen jullie in je dagelijkse leven om bij te dragen aan een schonere oceaan?

Victoria: Ik probeer in winkels altijd zo min mogelijk te kopen wat in plastic verpakt zit of gebruik bijvoorbeeld een herbruikbaar waterflesje in plaats van steeds een nieuw plastic flesje te kopen.

Robin: Het is belangrijk om bij de basis te beginnen, dus ik scheid altijd mijn afval en probeer zo min mogelijk plastic rietjes te gebruiken. Als ik dan toch een plastic tasje gebruik, zorg ik er wel voor dat ik deze blijf gebruiken. En natuurlijk wat O’Neill nu doet, is ook al een grote stap, door het plastic uit de oceaan te hergebruiken en andere merken aan te sporen dit ook te doen.

Q: Wat is jullie belangrijkste tip voor iedereen om een verschil te maken in dit proces?

Robin: Ik denk dat je jezelf eraan moet blijven herinneren dat elk klein dingetje daadwerkelijk een verschil maakt. Dus gebruik geen plastic tasjes en probeer anderen te inspireren om dit ook te doen. Als iedereen dit gaat doen, is het namelijk een heel groot verschil.
Victoria:
Het maakt niet uit wat je doet, elk klein dingetje helpt al, dus probeer in kleine maten bij te dragen waarmee je kunt. Je kunt al beginnen door niet vergeten je licht uit te doen en door niet te lang te douchen. Er zijn zoveel kleine dingen die we dagelijks kunnen doen om bewuster met de aarde om te gaan. Alle kleine stapjes helpen!

O’Neill Blue

Het is je misschien nog niet opgevallen, maar O’Neill doet al jaren zijn best om hun steentje bij te dragen aan het schoonmaken van de oceaan en het verduurzamen van hun merk. Al in 1996 richtte Jack O’Neill de Sea Odyssey op, met als doel om jongeren meer te leren over het milieu en het schoonmaken van de oceaan. Maar dat is nog niet alles. Onlangs lanceerde het merk hun Blue collection die volledig geproduceerd is van plastic afval uit de oceaan. Daarmee hopen ze tevens andere grote bedrijven te inspireren om op een duurzame manier hun producten te produceren en milieubewuster te werk te gaan. Robin en Victoria zijn gekozen als ambassadeurs van deze collectie en vertellen waarom zij het zo belangrijk vinden om aandacht te besteden aan het opruimen van de oceaan.

Hoe team Fitgirlcode zorgt voor een schonere oceaan

Zoals we al aangaven, vinden we het bij Fitgirlcode enorm belangrijk om ons steentje bij te dragen aan het schoonmaken van de oceaan. Wij geloven dat elk klein dingetje wat we doen, bijdraagt aan een groter geheel. Zelf was ik onlangs op Bali en daar werd ik enorm geconfronteerd met het feit dat er zoveel plastic op de stranden lag. Ik werd er best verdrietig van en besloot vanaf toen meteen dat ik er alles aan ging doen om mijn steentje bij te dragen. Dus raapte ik het plastic op van het strand, verbood ik mezelf om plastic tasjes te kopen en drink ik vanaf nu altijd uit bamboe of metalen rietjes. Op het kantoor bij Fitgirlcode gebruiken we altijd canvas tasjes en proberen we zoveel mogelijk plasticvrij inkopen te doen. Ook scheiden we netjes ons afval en hergebruiken we, wanneer we toch plastic gebruiken, zoveel mogelijk plastic producten. Het zijn juist de kleine dingen die we met z’n allen dagelijks doen die uiteindelijk het verschil gaan maken.

We hopen dat jij vandaag een beetje extra stilstaat bij wat jij kunt doen om de oceaan schoon te maken en zo min mogelijk plastic te produceren. En dat je vanaf nu ook een van de bouwstenen gaat zijn die ervoor zorgt dat we een plastic vrije oceaan hebben. Dus vertel, wat doe jij om jouw steentje bij te dragen?

Disclaimer: Dit artikel is in samenwerking met O’Neill geschreven. Dit verandert echter niets aan mijn mening, ik sta 100% achter dit artikel.