3 gezonde dingen die je elke ochtend moet doen

Fit & Training door chrismuru

De meeste #fitgirls hebben een vaste ochtendroutine die hen helpt om fit te blijven. Maar de één is een ochtendmens, de ander komt pas later op de dag op gang. En wat je ‘s ochtends doet, hangt natuurlijk ook af van of je vroeg naar je werk moet, thuis werkt of andere verplichtingen hebt. Zo’n ochtendroutine is dus iets heel persoonlijks. Toch zien we een aantal overeenkomsten bij health freaks. Hieronder beschrijven we 3 gezonde dingen die iederéén elke ochtend zou moeten doen!

Deze 3 dingen moet je elke ochtend doen

#1. Water drinken

Ben je bekend met de gevolgen van te weinig water drinken? Alleen als je voldoende water drinkt, heb je voldoende energie, en kun je je het beste concentreren, waardoor je optimale prestaties kunt leveren. Ik begin mijn ochtend altijd als eerste met het drinken van een glas water. Dit helpt niet alleen om het vocht dat je ’s nachts bent kwijtgeraakt aan te vullen, het spoelt ook de bacteriën weg die voor een slechte adem zorgen.

#2. Ontbijten

Door te ontbijten breng je in feite je hele systeem op gang. Het ontbijt is mijn favoriete maaltijd van de dag, en ik zorg dat ik genoeg eet om er (als het nodig is) de hele dag op te kunnen teren. Ik hoor vaak mensen zeggen dat ze ’s ochtends geen hap door hun keel krijgen en daarom niet ontbijten. Maar in werkelijkheid is het een kwestie van gewenning. Je hoeft ook echt niet direct na het opstaan te ontbijten – ik zorg bijvoorbeeld dat ik gewoon ontbeten heb voordat ik de deur uitga. En als uitgebreid ontbijten niet jouw ding is, kun je ook je dag beginnen met een lekkere ontbijt smoothie!

#3. Bewegen

Ik heb vaak geprobeerd om op andere momenten van de dag een workout in mijn routine te krijgen – en faalde keer op keer. ’s Ochtends sporten is voor mij het enige dat werkt, simpelweg omdat ik een heel strakke ochtendroutine heb en de rest van de dag er altijd anders uitziet. Ik beweeg dus elke ochtend. Hoe dat eruit ziet verschilt per dag: de ene dag is het yoga, de andere dag is het krachttraining. Heb je ’s ochtends niet veel tijd? Probeer dan in elk geval 10 minuten uit te trekken om wat te stretchen. Als je dat elke ochtend doet, tikt dat echt wel aan. Die consistentie helpt echt!