ontbijt smoothie

‘s Ochtends kan het soms behoorlijk gehaast zijn om ervoor te zorgen dat je op tijd van huis vertrekt. Zeker wanneer ik nog met het openbaar vervoer moet reizen, ontbijt ik liever onderweg. Ik vind het ideaal om dat te doen met een ontbijt smoothie. Inmiddels heb ik er al een heleboel uitgeprobeerd. Thuis doe ik, eventueel de avond van te voren, alle ingrediënten in de blender en meer hoef je niet te doen. Ik kocht trouwens deze blender, deze krijgt een hoge waardering van de Consumentenbond. Een van de simpelste ontbijtjes voor onderweg en het vult ook nog eens goed! In deze blog deel ik mijn drie beste ontbijt smoothie recepten. 

1. Havermout ontbijt smoothie

Ingrediënten:

 • 200 ml melk
 • 3 el havermout
 • Handje (bevroren) rood fruit
 • 1/2 banaan
 • 1 tl honing

Bereiding:

 1. Doe alles in de blender en klaar is Kees!

ontbijt smoothie

2. Groene smoothie

Ingrediënten:

 • 250 ml water
 • Handje spinazie
 • 1/2 avocado
 • 1/2 banaan

Bereiding:

 1. Doe alles in de blender en klaar is kees! Klaar om te genieten van deze groene ontbijt smoothie

3. Blauwe bessen ontbijt smoothie

Ingrediënten:

 • 250 ml melk
 • 70 gram (bevroren) blauwe bessen fruit (of gewoon één grote hand)
 • Handje spinazie
 • 2 tl honing
 • 1 tl kaneel

Bereiding:

 1. Doe alles in de blender en klaar is Kees!

De havermout smoothie blijft mijn favoriet. Havermout is een echte superfood, steeds meer onderzoekers maken bekend dat het eten van havermout veel gezondheidsvoordelen heeft. Het aller belangrijkste voordeel voor mij is dat ik er de hele ochtend een verzadigend gevoel van heb! Wat is jouw favoriete ontbijt smoothie? Heb je een van deze smoothies geprobeerd? Laat het ons weten in de comments!

Kijk voor meer van deze heerlijke smoothies ook eens bij de recepten van Fitshe!

Geen grote fan van smoothies als ontbijt? Eerder deelden wij al zes heerlijke recepten om zelf mugcakes te maken. Misschien dat dat beter bij jou past? >

Recommended Posts

6 Comments

 1. Mijn favo is de choco smootie. Met avocado banaan en rauwe cacao, soms wat minder melk dan in een schaaltje en lekker lepelen.
  Ook erg favoriet is de blauwe bessen met avocado en cacao.

  • Zou je mij da receptje eens kunnen geven van die smoothue met advocado en banaan enzo

 2. Heyy, wat is een goeie gezonde vervanger voor melk, of bestaat die niet? want zelf ben ik geen melk fan en om te mengen met water lijkt me ook niet zo’n lekker idee.

  • Hi Danisha,

   Havermelk, amandelmelk, kokosmelk zijn goede vervangers en heel leuker voor je in de smoothie!

  • Ik gebruik nooit zuivel of alternatieve melksoorten voor een smoothie. Gewoon de ingrediënten en als het te dik is, water. Dat tast de smaak niet aan.

 3. Ik ben heel erg lang bezig om aan te komen in gewicht en ben benieuwd naar jullie adviezen. Ik ben geweest bij een diëtiste alleen had ik er niet veel aan.


Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.