RECEPT: ontbijtmuffins met blauwe bessen
Muffins voor het ontbijt? Dat hoef je ons geen twee keer te vragen. Zeg nou zelf: een muffin is toch veel lekkerder dan een droge cracker met kaas? Deze ontbijtmuffins met blauwe bessen wil je morgen als je wakker wordt wel op je bord hebben.
Ontbijtmuffins met blauwe bessen
Muffins als ontbijt daar kan natuurlijk weinig mis aan gaan. En laten deze lekkere ontbijtmuffins nou ook nog eens alle energie bevatten die je nodig hebt om de dag te starten. Je moet wel even de keuken in, maar dan heb je er wel een paar dagen plezier van. En natuurlijk zijn ze ook hartstikke lekker als tussendoortje.
Dit heb je nodig
- 100 gram amandelmeel
- 100 gram havermout
- 120 milliliter melk
- 1 theelepel vannile extract
- 1 ei
- 7 gram bakpoeder
- 200 gram blauwe bessen
- Zout
- Kaneel
Zo maak je de ontbijtmuffins met blauwe bessen
- Verwarm de oven vast voor op 180 graden.
- Meng het amandelmeel, havermout en bakpoeder met elkaar. Voeg een snufje zout en kaneel toe en zorg dat het een mooi geheel wordt.
- Hierna voeg je ook het ei, de melk en vanille extract toe. Meng dit tot een glad beslag en voeg hierna ook de blauwe bessen toe.
- Verdeel het beslag over 10 muffin vormpjes en bak voor zo’n 20 minuten af in een voorverwarmde oven.
Enjoy!