RECEPT: start de dag goed met deze vegan havermoutpap
Ze zeggen niet voor niets dat het ontbijt de belangrijkste maaltijd van de dag is. Het geeft je brandstof voor de rest van de dag. Daarbij kan ontbijten ook nog eens heel erg lekker zijn. Deze vegan havermoutpap met framboos maakt van je ontbijt namelijk echt een feestje.
Vegan havermoutpap
Als vegan kan het soms vrij lastig zijn om leuke ontbijtreceptjes te vinden. Daarom delen we ook maar al te graag dit heerlijke havermoutpap receptje met je. Nou is havermout van zichzelf al heel lekker, maar de framboos in dit receptje maakt het natuurlijk helemaal af.
Wat heb je nodig?
- 150 gram volkoren havermout
- 750 ml amandelmelk
- 95 gram pistachenoten
- 1 vanillestokje
- 250 gram frambozen
Zo maak je de vegan havermoutpap
- Pak een steelpannetje en doe hier de amandelmelk en havermout in. Breng het aan de kook en zet zo’n 10 minuten laag op. Roer de pap reelmatig even door.
- Ondertussen hak je de pistachenoten grof. Ook halveer je het vanillestokje en schraap je het merg eruit.
- Pak nog een steelpannetje en verwarm hier de frambozen en het merg in. Doe dit voor zo’n 3 minuten en prak vervolgens fijn.
- Verdeel de havermout en schep de frambozenpuree er overheen. Garneer met de pistachenoten en je hebt een heerlijk gezond ontbijtje.