RECEPT: zomerse couscoussalade met feta
Pff, wat is het warm. Zin om te koken boven wat hete pannen hebben we met dit weer vaak niet. Daarbij heb je door de hitte ook vaak minder trek. En dan al helemaal niet in een zware maaltijd. Daarom is een salade de perfecte avondmaaltijd met dit warme weer. Deze zomerse couscoussalade bijvoorbeeld.
Zomerse couscoussalade
Even zin in wat anders dan een caesar salad? Dat snappen we helemaal. Met deze couscoussalade sluit jij je zomerse dag perfect af. Door de toevoeging van feta en abrikoos krijgt deze salade een zomerse touch waar wij in ieder geval heel blij van worden. Lees je mee voor het recept?
Wat heb je nodig?
- 150 gram couscous
- 23 gram amandelen
- 4 eetlepels olijfolie
- 100 gram gedroogde abrikozen
- 100 gram Griekse yoghurt
- 2 theelepels kerriepoeder
- 2 takjes fijngehakte munt
- 1 geperst teentje knoflook
- 1 rode paprika
- 125 gram cherrytomaatjes
- 100 gram feta
Zo maak je de zomerse couscoussalade
- Snijd de paprika in kleine blokjes van ongeveer 1 cm en halveer de cherrytomaatjes.
- Pak een koekenpan en rooster de amandelen. Hak ze hierna lekker grof.
- Pak een grote kom en doe hier de couscous in. Vervolgens voeg je de helft van de olijfolie, de kerrie, abrikozen en een klein snufje zout toe. Hierna bereid je de couscous zoals op de verpakking aangegeven.
- Doe nu de Griekse yoghurt, munt, knoflook en overige olijfolie in een kom en meng goed door elkaar. Voeg eventueel zout en peper toe voor de smaak.
- Gebruik een vork om de couscous los te maken en meng nu ook de paprika en tomaten erdoor.
- Verbrokkel de feta en verdeel deze over de couscous samen met de amandelen.
- Serveer met de yoghurt en geniet van deze heerlijk zomerse salade.