3 redenen waarom jij moet squatten

Workout door fitgirlcode

Er zijn zoveel dingen waar ik dol op ben. Het zijn vooral dingen die ik in mijn mond wil stoppen. Daarnaast ben ik dol op nieuwe schoenen en tassen en mijn dolle dwaze dagen bestaan voornamelijk uit vakantiedagen! Maar zelfs op die vakantiedagen is er iets waar mijn hart van over slaat. Je zou denken als je de titel van deze blog leest, dat het over squats gaat. Nee als ik op vakantie ga verlekker ik mij meestal aan de badmeesters, strandwachten en aan mijn tijdelijke trainer in mijn vakantiegym. En hier komen de squats om de hoek kijken, want je moet de mannen in kwestie ook iets geven om naar te kijken. Dus squat ik er op los met mijn Model Workout, van de ene hoek in de gym naar de andere, in pliet, jumpstyle of met kilo’s aan mijn halter.

Dit is uiteraard niet de reden waarom je zou moeten squatten. We zijn natuurlijk niet keihard bezig in de sportschool om er alleen maar goed voor een ander uit te zien. We doen het om gezond en sportief te zijn en omdat we zelf graag een strakke bil hebben. But there ain’t nothing wrong met een sterke hand op mijn bil. Er zijn voor mij drie redenen waarom ik er op los squat.

1 It’s a natural thing! Het is gewoon de meest functionele fitnessbeweging die er is. Je squat al de hele dag als je bijvoorbeeld gaat zitten op je stoel. Nog een voordeel van de squat is dat je stabiliteit en mobiliteit verbetert. Je staat ook weer makkelijker op uit je stoel. Al deze voordelen zorgen ervoor dat je efficiënter kunt bewegen.

2 Al je beenspieren train je ermee! Je quadriceps, hamstrings en ​​kuiten. Squats bevorderen een brede spieropbouw. Als je de oefening echt goed doet, zijn squats zo intens dat er testosteron en groeihormonen vrijkomen in je lichaam. Testosteron en groeihormonen zijn namelijk van vitaal belang voor spiergroei.

3 Weg met vet! Een van de meest tijd-efficiënte methodes om meer calorieën te verbranden, is eigenlijk door meer spieren te krijgen. Voor elke kilo aan spieren die je wint, zal je lichaam namelijk ruim 50-70 calorieën per dag verbranden. Mocht je vinden dat je genoeg spiermassa hebt gekweekt en genoeg bent afgevallen dan kan je natuurlijk ook weer afbouwen qua krachttraining. Niet iedereen wil er al te gespierd zijn.

Pak aan. In onderstaand filmpje squatten Ashley en Martine de Pliet Squat en de Double Tap Squat.

Bovenstaande oefeningen voer je dus 20 keer uit, zoals de tikker in beeld zo handig voor je aangeeft. Dat moet niet al te moeilijk zijn, maar noem het handig of niet speel deze online workout gewoon nog een keer af en herhaal de oefeningen. Ik doe deze squat oefeningen om de dag en beschouw het vaak als het begin van mijn training.

Ben je nu benieuwd naar meer oefeningen van Model Workout? Denk jij dat je al onze workouts aankan? Kijk dan eens  op www.mymodelworkout.com voor de hele TwenTies workout serie en nog veel meer workout video’s en recepten.

xoxo