tips telefoongebruik verminderen

Herken je het gevoel dat je in paniek raakt als de batterij van je mobiel bijna leeg is? Of herken je dat je elke paar minuten je mobiel erbij pakt om te kijken of je nieuwe berichten binnen hebt gekregen? Ben jij misschien ook een beetje verslaafd geraakt aan je telefoon? In deze blog lees je 3 handige tips die je kunnen helpen om vaker je mobiel weg te kunnen leggen en dus je telefoongebruik te verminderen.

1. Start de dag zonder telefoon

In de ochtend is het super verleidelijk om gelijk je telefoon erbij te pakken. Probeer dit niet te doen. Daag jezelf uit door een week lang de eerste 30 minuten niet op je telefoon te kijken. Wanneer je in de ochtend meteen je telefoon bekijkt, ben je gelijk de controle kwijt. Ze zeggen niet voor niks toch dat een goed begin het halve werk is.

2. Zet notificaties uit

Niks is moeilijker dan een melding binnenkrijgen en niet meteen te kijken. De oplossing? Zet alle overbodige meldingen uit. Hierdoor word je niet continue geprikkeld om je telefoon te ontgrendelen. De meldingen zet je uit door naar instellingen te gaan en de app aan te klikken waarvan je de meldingen uit wil zetten. Hier kan je vervolgens aangeven dat je geen meldingen wil ontvangen. 

3. Gebruik de zwart modus 

Wist je dat de kleur rood ons brein stimuleert? Het is dus niet gek dat we opkijken van het rode bolletje dat verschijnt wanneer we een melding binnenkrijgen. Bij het zien van deze melding worden je hersenen nogmaals geprikkeld. Doormiddel van de zwart wit modus op je telefoon kan je deze kleuren weghalen. Hierdoor voel je waarschijnlijk ook minder de neiging om je mobiel op te pakken. Is een poging waard, toch? 

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.