5 manieren om sporten leuker te maken

Tips door Chloe

Ben jij iemand die zich vol op een sport stort en na een paar keer alweer verveeld is? Gemotiveerd blijven kan zo heel lastig zijn. Als je er geen plezier uit haalt is de kans groot dat je snel afhaakt. Gelukkig wordt sporten met deze tips veel leuker.

De juiste muziek

Ga je sporten? Vergeet dan niet je oortjes mee te nemen. Kies een lekkere playlist uit die voor jou motiverend werkt. Muziek maakt alles leuker, dus ook sporten. En merk je dat dit toch niet helemaal werkt voor jou? Zet dan een leuke podcast op. Zo vliegt de tijd voorbij.

Kies een sport die bij je past

Dwing jij jezelf iedere week om te gaan hardlopen terwijl je hier eigenlijk een hekel aan hebt? Dan is het moeilijk om sporten leuk te vinden. Probeer daarom meerdere sporten en kijk wat bij je past. Wie weet is zwemmen wel helemaal jouw ding of ga je liever sparren in de boksschool. Er is zoveel meer dan alleen hardlopen en krachttraining. 

Ga samen sporten

Samen is altijd leuker dan alleen. Dat geldt ook als je gaat sporten. Uit onderzoek is zelfs gebleken dat een sportmaatje niet alleen leuk is, maar ook extra motiveert. Hierdoor verbrand je meer calorieën en behaal je sneller je doelen. En het is nog gezellig ook.

Stel doelen voor jezelf op

Door doelen te bepalen ben je veel gerichter bezig. Daarbij zorgt dit ook voor extra motivatie. Je wilt deze tenslotte wel behalen. Wees wel realistisch. Anders kan het averechts werken en gooi je sneller de handdoek in de ring.

Beloon jezelf

Heb je een doel behaald? Beloon jezelf dan. En nee, niet met een Big Mac menu, want dat zou zonde zijn. Koop een leuke nieuwe sportoutfit voor jezelf of iets anders dat je al langer wilt. Zo ben je extra gemotiveerd om je doelen te behalen en is het extra leuk wanneer het gebeurt.