5 thuisoefeningen voor strakkere billen

Workout door Chloe

Heb jij geen zin om de sportschool in te duiken of wil je een korte home workout doen voor je naar je werk gaat? Dan mogen de billen natuurlijk niet vergeten worden. Gelukkig heb je met thuisoefeningen in no time strakkere billen.

Strakkere billen met deze thuisoefeningen

Gelukkig hoeven we tegenwoordig niet persé meer naar de sportschool om onszelf in het zweet te werken. We zijn na twee jaar veel thuis zitten een stuk creatiever geworden en online barst het van de video’s en schema’s om thuis toe te passen. Train jij ook om strakkere billen te krijgen? Dan mag je deze oefeningen zeker niet overslaan.

Donkey kicks

Deze oefening is heel makkelijk uit te voeren en zeer effectief. Ga met je handen en knieën op de grond zitten. Zorg ervoor dat je schouders zich recht boven je handen bevinden. Vervolgens schop je met je rechterbeen naar achteren en houd je je knie gebogen. Vervolgens ga je weer naar de beginpositie en herhaal je dit meerdere keren. Wissel hierna van been.

Glute bridges

Deze oefening is niet alleen goed voor je bilspieren, maar ook voor killer abs. Ga plat op je rug liggen met je knieën opgetrokken. Je voeten houd je plat op de grond. Vervolgens druk je je bekken en billen omhoog. Je schouders blijven op de grond. Houdt dit een paar seconden vast en herhaal dit een paar keer. Geloof ons, dit zal branden.

Plié squat jump

Deze klinkt wat ingewikkelder, maar na een paar keer doen heb je het zo door. Zet je voeten wijd uit elkaar met je tenen naar buiten. Plaats je handen in je zei en maak een squat beweging. Hierna spring je omhoog en land je zachtjes op je tenen en voeten. Herhaal dit nu meerdere keren.

Lunges

Lunges zijn niet voor niets zo’n populaire oefening. Ze zijn namelijk makkelijk uit te voeren en enorm goed voor je bilspieren. Je doet deze oefening door rechtop te staan met je voeten naast elkaar. Zet nu met één been een stap naar voren en houd je rug recht. Stap nu met datzelfde been terug naar de beginpositie en herhaal een aantal keer.

Traplopen

Traplopen is een ontzettend goede oefening voor thuis. Je krijgt er niet alleen strakkere billen van, maar het is ook nog eens goed voor je conditie. Door 5 minuten trap te lopen zal je hele lichaam hier profijt van hebben. Gaat dit je makkelijk af? Verzwaar de oefening dan door hem te verlengen of grotere stappen te nemen.