Oefeningen voor strakke benen

Workout door fitgirlcode

Hoe krijg ik mijn benen dunner? Hoe krijg ik mijn benen strakker? Hoe krijg ik de putjes op mijn benen weg en deze; hoe krijg ik lange benen? Die laatste zou ik ook graag willen weten met mijn 1.70 m. Iedereen heeft vast wel eens gehoord dat in China vrouwen hun botten laten breken om hooguit 5cm langere benen te krijgen. Uiteraard is dat een zeer pijnlijk proces en terwijl ik dit typ vraag ik me af of het grappig genoeg is om mijn middelvinger 5 cm langer te laten maken. Terug naar de benen, want als iets belangrijk is om te trainen dan zijn het je benen wel! Je loopt er tenslotte de hele dag mee. Er zijn zo enorm veel beenoefeningen dat ik een boekwerk kan schrijven van duizenden pagina’s, maar variaties op bestaande oefeningen zoals de squat, zijn een welkome afwisseling. Vandaar de volgende Model Workout oefeningen voor strakke benen!

Saturday night fever

Ha, ha, ha, ha staying alive, staying alive! Deze variatie op de squat oefening draait om het aantikken van de grond met je ene arm en het draaien van je torso en in de lucht steken van je andere arm. Zo traint je dus je hele lichaam mee.

Ground Pound

Ook deze oefening heeft als basis de squat. Je steekt beide armen in de lucht en terwijl je door je benen zakt breng je ook je armen voorlangs naar beneden. Je tikt de grond met beide handen aan en als je weer omhoog komt bounce je lichtjes van de grond.

Je kan alleen kijken naar onderstaande video, maar het is wel zo fijn als je meedoet met Ashley!

Ik daag je uit om meerdere rondjes van deze twee oefeningen te doen. Probeer gewoon uit tot hoeveel herhalingen je kunt gaan. Je kan deze squat-oefeningen natuurlijk ook gebruiken als een warming up voordat je gaat hardlopen of in de gym gaat trainen. Hoe dan ook: probeer het maximale eruit te halen en krijg nog mooiere benen en billen dan je nu al hebt.

Ben je benieuwd naar meer oefeningen van Model Workout? Denk jij dat je al onze workouts aankan? Neem dan een kijkje op www.mymodelworkout.com voor de TwenTies workout serie (Het gaat om 20 herhalingen) en nog veel meer workout video’s en recepten.

xoxo

Paultje Column

Volg Model Workout op instagram: instagram.com/modelworkout/