5 tips om het meeste uit je workouts te halen

Fit & Training door chrismuru

We hebben allemaal zo onze eigen methodes om optimaal te profiteren van de voordelen (en het plezier!) van onze workouts. Maar er is altijd ruimte voor verbetering. Hieronder 5 tips om het meeste uit je workouts te halen!

#1. Gebruik muziek in je voordeel

We komen niet elke keer in een goede bui de sportschool binnen. Maar muziek kan helpen om jezelf als het ware te herstarten en een glimlach op je gezicht te toveren. Geen workout is immers compleet zonder muziek, nietwaar? Neem daarom even de tijd om een workout playlist samen te stellen met muziek die je energie geeft en je motiveert om het beste uit jezelf te halen. Ik ga zelf goed op snelle punkrock en energieke bands zoals de Beastie Boys en de Prodigy. Maar muziek is heel persoonlijk, dus kies vooral wat werkt voor jou!

#2. Zorg dat je voldoende slaapt

De tijd die je doorbrengt in de sportschool is geen compensatie voor slechte gewoontes buiten je workouts. Als je niet ten minste zeven tot negen uur slaap per nacht krijgt, heeft dat invloed op je gehele lichaam. Je weet misschien wel wat er met je lichaam gebeurt als je te weinig slaapt. Ook op je hormoonfuncties worden beïnvloed. En als je hormonen uit balans zijn, heb je minder energie en train je minder efficiënt dan wanneer je wel uitgerust bent. Een goed excuus dus om dit weekend wat eerder weg te gaan uit de kroeg en bijtijds onder de wol te kruipen!

#3. Eer je workouts én je hersteldagen

De manier waarop je herstelt is net zo belangrijk als je workouts zelf! Door je lichaam de kans te geven zichzelf te herstellen, kun je de effecten van een goede workout maximaliseren. Bovendien is het een mooie gelegenheid om eindelijk eens dat #FITGIRLCODE e-book uit te lezen!

#4. Check je feiten

Jij neemt niet blindelings al het nieuws dat de media je voorschotelt voor waarheid aan, toch? Ook als het op fitness en gezondheid aankomt is het goed om kritisch te zijn. Als je op zoek gaat naar informatie over je persoonlijke gezondheid of workouts, neem dan niet alles dat je leest aan. Doe eerst even wat onderzoek en check je feiten bij betrouwbare bronnen!

#5. Laat je niet gek maken

Sommige mensen roepen dat je “minimaal een uur moet sporten, omdat het anders geen zin heeft.” Onzin. Als jij het superdruk hebt en je kunt vandaag maar een kwartiertje vrijmaken, pak dat kwartiertje dan. Een druk leven is geen reden om dan maar helemaal niet te sporten. Iets is beter dan niets en elke workout (hoe kort die ook is) brengt je dichter naar je fitness goals!