Heb je de post over deze bloated Fit Girl al gelezen? Hierin deelde fitblogger Tiffany de ins en outs over haar probleem met een opgeblazen buik. Uit jullie reacties op social media konden we opmaken dat zij lang niet de enige is met zo’n vervelende ‘bloat’. Ik ben op zoek gegaan naar de beste voedingsmiddelen die dit zo veel mogelijk tegen kunnen gaan. Tijd om mijn tips te delen! 

1. Drink heet water met citroen

Begin je dag ‘s ochtends met een kopje thee met wat citroen. Op deze manier zet jij jouw stofwisseling gelijk aan het werk. Vind jij heet water met citroen nou net als ik enorm vies? Drink dan gewoon een schijfje citroen in een kopje groene thee. Net zo gezond en misschien wel een stuk lekkerder!

2. Probeer een ontbijtje zonder zuivel

Veel meiden, net zoals Tiffany, hebben last van een opgeblazen buik na het eten van zuivel. Jij ook? Probeer dan eens om een weekje zuivelvrij door het leven te gaan. Mocht dat lastig zijn, begin dan in ieder geval met een zuivelvrij ontbijtje. Vervang je normale melk eens door amandelmelk en/of je yoghurt door een soja variant. Eens zien of dit zal zorgen voor een minder opgeblazen gevoel! De overstap van normale melk naar amandelmelk heeft bij mij in ieder geval al een stuk geholpen. 🙂

3. Eet meloen

Laat je niet gek maken door de mierzoete smaak, want meloen kan prima helpen tegen een bloated buik. Een meloen bestaat voor ongeveer 90% uit water en dit zorgt er dus voor dat je tijdens het eten veel vocht binnenkrijgt. Veel vocht staat weer gelijk aan een hoger hydratatie niveau van het lichaam en dit zorgt voor een verminderd opgeblazen gevoel. Ook zorgt meloen voor het afscheiden van zout in je lichaam. Zorg dus dat je deze zomer extra veel meloensalades maakt!

opgeblazen gevoel

4. Drink veel water

Veel water drinken is natuurlijk essentieel voor iedere Fit Girl. Maar wist jij ook dat het kan helpen tegen een opgeblazen gevoel? Dit is eigenlijk hetzelfde wat er gebeurt bij het eten van een meloen. Lekker veel water drinken dus deze zomer! En vind jij het nou lastig om iedere dag weer aan die X aantal liter te komen? Lees dan eens deze handige tips door, die zullen je goed op weg helpen.

5. Eet regelmatig quinoa

Pasta zorgt bij mij voor het ultieme bloat effect. Daarom zorg ik dat ik het zo min mogelijk eet. Niet omdat ik het niet lust, maar meer omdat ik er niet de hele avond bij wil lopen als chick die al ruim 6 maanden zwanger is. Quinoa is de perfecte vervanger. Tsja, ik moet zeggen dat ik eerst niet echt fan was van dit product, maar ik heb het leren waarderen met de jaren. Inmiddels zijn er op onze blog talloze recepten te vinden met deze fijne zaadjes, inspiratie genoeg dus!

6. Mix wat met je porties

Heb jij bijna elke dag last van een bloated gevoel? Dan is het misschien een idee om naar de maten van je porties te kijken. Ik kwam er bijvoorbeeld achter dat ik best wat minder carbs kon eten. Die verving ik vervolgens door een extra schep groenten of wat extra sla. Ieder lichaam is anders en zo heeft iedereen dus ook andere behoeftes. Het is altijd even passen en meten om tot jouw ideale porties te komen. Maar dat is het zeker weten waard!

7. Probeer langzaam te eten

Ik snap het, wanneer jij eindelijk je langverwachte lunch voor je neus hebt staan, wil je niets liever dan hem in één keer naar binnen kieperen. Toch is het belangrijk om rustig en bewust te eten. Probeer dus langzaam te kauwen zodat er zo min mogelijk onnodige lucht je lichaam in gaat. Wanneer je dit niet doet zul je eerder last krijgen van een bloated buikje.

8. Minder met de zoetstoffen

Niet alleen suiker zorgt voor een opgeblazen gevoel, zelfs natuurlijke zoetstoffen kunnen dit effect hebben. Wanneer je bijvoorbeeld de ingrediënten xylitol, mannitol of sorbitol op de verpakking ziet staan, weet je dat het product gezoet is. Deze ingrediënten worden zowel gebruikt in kauwgum als in veel energierepen. Dit kan leiden tot gas, krampen en een opgeblazen gevoel. Wanneer je er te veel van eet kan het zelfs leiden tot diarree. Not cool. Deze symptomen zijn een teken van het feit dat je lichaam dit liever niet wilt hebben. Probeer deze producten dus zo veel mogelijk te vermijden wanneer je lichaam er negatief op reageert.

Hopelijk heb jij met deze tips binnenkort een stuk minder last van een opgeblazen buik. Mocht jij nog handige hacks weten die een bloated buik tegen gaan, deel ze dan vooral in de comments!

Recommended Posts

1 Comment


Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.