5 dingen die je met een aloë vera plant kunt doen

Lifestyle & Tips door chrismuru

Het lijkt wel of de coronacrisis ervoor heeft gezorgd dat iedereen ineens geobsedeerd is door kamerplanten. Ik zelf ook! Natuurlijk heeft de één groenere vingers dan de ander, maar gelukkig zijn er veel kamerplanten die niet kapot te krijgen zijn. Als ik je één plant mocht aanraden om sowieso in huis te nemen, dan is het de aloë vera plant. Deze vetplant is niet alleen heel makkelijk, slaat vocht op in haar bladeren, waar het tot een soort gel wordt omgevormd. Die gel bevat heel veel vitaminen, mineralen en antioxidanten en is dan ook ideaal voor een breed scala aan huismiddeltjes. Om de gel uit je plant te halen, snij je een van de buitenste bladeren af bij de basis. Die zet je vervolgens rechtop in een schone wekpot, zodat het gele sap eruit kan lopen. Je kunt ook een dunschiller gebruiken om de buitenste laag van het blad eraf te halen en de gel in de pot te scheppen. Heb je eenmaal ‘geoogst’ dan blijft de aloë vera gel in de afgesloten wekpot ongeveer een week goed. Maar waar kun je die aloë vera gel zoal voor gebruiken?

*Disclaimer: Als je aloë vera voor de eerste keer gebruikt, test dan eerst op een klein stukje huid of je er niet allergisch voor bent. Aloë vera allergie is heel zeldzaam, maar het kan voorkomen. Better safe than sorry!

Gel van de aloë vera plant kun je gebruiken:

#1. Als after-sun.

Aloë vera gel staat, mede vanwege het verkoelende effect, bekend als een fantastisch natuurlijk middeltje voor het behandelen van zonnebrand. Je kunt de gel indien gewenst verdunnen met bijvoorbeeld kokosolie. En dan smeren maar!

#2. Bij sneetjes, irritaties en muggenbeten.

Vanwege de antibacteriële eigenschappen van aloë vera is de gel heel geschikt voor het behandelen van sneetjes, huidirritaties en muggenbeten. Het helpt ook heel goed tegen de jeuk van de beruchte eikenprocessierups!

#3. Als moisturizer.

Aloë vera gel bevat vitamine E en vitamine C, twee ingrediënten die veel gebruikt worden in huidverzorgingsproducten vanwege hun voedende en beschermende eigenschappen. Aanbrengen zoals je met elke andere moisturizer zou doen!

#4. Om je spijsvertering een boost te geven.

Aloë bevordert de spijsvertering en staat erom bekend een mild laxerend effect te hebben. Het is dan ook ideaal als je last hebt van constipatie. Een scheutje aloë vera sap door je smoothie is al voldoende om een verschil te merken.

#5. Als make-up remover.

De hydraterende eigenschappen en dikke, gel-achtige textuur maken aloë vera tot een fantastische make-up remover. Breng de aloë vera gel aan op je huid en gebruik een wattenschijfje om het weg te vegen. Herhaal indien nodig.